Бонучи и Игуаин са най-скъпоплатените футболисти в Италия

18:34
Бонучи и Игуаин са най-скъпоплатените футболисти в Италия

Защитникът на Милан Леонардо Бонучи и нападателят на Ювентус Гонзало Игуаин са най-скъпоплатените футболисти в Серия А, разкри италианският спортен ежедневник "Гадзета дело Спорт".

30-годишният Бонучи и 29-годишният Игуаин взимат по 7,5 милиона евро на година, като с различни бонуси тяхната заплата може да достигне до 10 милиона. В тройката за най-добре платени играчи попада и халфът на Юве Пауло Дибала, чиято заплата е 7 милиона евро, а след него се нареждат Дъглас Коста и Джанлуиджи Донарума. 

Заплатите в Серия А обаче остават далеч от другите водещи европейски първенства. Най-скъпият футболист в историята Неймар получава по 30 милиона на година в ПСЖ, като се очаква и звездата на Барселона Лионел Меси да взима толкова, след като подпише новия си договор с каталунците. Голмайсторът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо прибира по 22 милиона.

Сред треньорите в Италия наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е с най-висока заплата - 7 милиона евро, което е почти два пъти повече от втория, треньорът на Интер Лучано Спалети (4 милиона). Алегри обаче се нарежда едва на 10-то място в Европа, където класацията е оглавена от мениджърите на Манчестър Сити Пеп Гуардиола (18 милиона евро) и Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо (16 милиона).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация