Най-великите в снукъра: Само ЦСКА!

14:59
Най-великите в снукъра: Само ЦСКА!

Двамата най-титулувани и атрактивни играчи по снукър на планетата се присъединиха към огромната „червена" фенска общност. Асовете Рони О'Съливан (5 световни титли) и Стивън Хендри (рекордьор със 7 трофея) получиха ценни подаръци от ЦСКА - екипи със своите имена и символичният №1 на гърба им, тъй като дългогодишната надпревара кой е най-добър в историята на този спорт продължава.

Фланелките им бяха връчени от главния скаут на ЦСКА Велизар Димитров и представителката на клуба Кристина Димитрова след срещата в зала „Универсиада", в която шотландецът Хендри постигна драматична победа с 6:5 над английския си съперник.

Двамата останаха приятно изненадани от жеста на 31-кратния български шампион и дружно извикаха: "Само ЦСКА"!

Те получиха и покана да присъстват на предстоящата среща на тима с Верея, но натоварената програма и предстоящи визити във Варна и Бургас за следващите мачове няма да им позволят да бъдат на трибуните на „Армията" в петък вечер.

Футболните пристрастия на Рони О'Съливан не са случайни. Известният с прозвището си Ракетата спортист е добър приятел с Велизар Димитров от няколко години.

Приятелството им датира от 2013 година след финала на Световното първенство в Швеция, където присъства и Димитров, който е голям фен на снукъра.

"Познаваме се от няколко години и с двамата, мога да кажа, че сме добри приятели. Тук, за демонстративните мачове в София, Пловдив, Бургас и Варна, те са по покана на председателя на българската федерация по снукър Олег Велинов. Със сигурност двамата са най-великите в този спорт, както е и ЦСКА в България. Те се интересуват от футбол, естествено, а също така са и добре запознати с историята на клуба. Често говорим на тема футбол и по-специално за ЦСКА", призна за CSKA.BG Велизар Димитров.

Междувременно БФС определи реферите за VIII кръг на Първа професионална лига. Двубоят на ЦСКА срещу Верея беше поверен на Драгомир Драганов. Негови помощници ще бъдат Диян Вълков и Александър Атанасов.

За четвърти съдия беше определен Младен Маринов, а рефери зад вратите са Ангел Ангелов и Георги Иванов.

Съдийски наблюдател ще бъде Валери Цветков.

Двубоят ЦСКА - Верея е утре (петък, 8 септември) от 20:00 часа на "Българска армия".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация