Борис Йотов: Очаквах да взема медал

18:20
Борис Йотов: Очаквах да взема медал

Европейският шампион по гребане Борис Йотов призна, че целта му е била спечелването на медал от първенството на Стария континент до 23 години в полския град Крушвица. 21-годишният състезател, който записа пето място на Световното първенство при мъжете в Пловдив, успя да пребори конкуренцията във финала на скиф, изпреварвайки германеца Оливер Зайдлер и румънеца Мариан Еначе.

„Очаквах да взема медал, това беше моята цел. Така се получи, че стигнах и до златото. На Световното първенство в Пловдив не бях навлязъл в оптимална форма, тъй като започнах по-късно подготовка. Сега обаче моят момент дойде. Амбициите ми са да продължавам по същия начин и през следващата година – с финали и медали“, заяви Йотов при завръщането си на Летище София.

„Конкуренцията при мъжете е огромна. Не бих казал, че при младежите е малка, просто при мъжете наистина е жестока. Затова към момента ще е трудно да печеля медали от тези състезания, но се надявам в следващите няколко години да започнем да носим отличия за България.“

Иначе българските състезатели спечелиха още два медала от Европейското до 23 години - Десислава Георгиева взе сребро във финала на скиф, а Рангел Кацарски и Атанас Халаджов спечелиха бронз в дисциплината двойка без рулеви. „Мисля, че като цяло представянето на отбора бе блестящо и определено трябва да се гордеем, с това което сме направили“, допълни още Йотов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация