Реал хвърли по-малко от 50 млн. за трансфери

17:11
Реал хвърли по-малко от 50 млн. за трансфери

Мотото на Зинедин Зидан в Реал Мадрид е ясно: "Без никакви самоцелни трансфери". За второ поредно лято кралете похарчиха по-малко от 50 млн. евро за нови попълнения, след като на "Бернабеу" акостираха само Тео Ернандес (30 млн.) и Дани Себайос (16,5 млн.). Преди споменатите два сезона Флорентино Перес редовно харчеше над 100 млн. евро за нови, но явно и президентът на Белия балет е на мнение, че този състав трудно може да се подобри.

Барселона бе в центъра на вихрушката това трансферно лято. ПСЖ не се замисли и плати откупната клауза в договора на Неймар (222 млн. евро), с което бяха счупени всички трансферни рекорди. Каталунците намериха в лицето на Усман Дембеле (105 млн.) негов заместник, а на "Hoy Камп" акостираха още Паулиньо, Нелсон Семедо, Жерар Деулофеу и Марлон. Логично Барса похарчи най-много в цялата Примера (192,5 млн.), но все още е на печалба от 33,5 млн.

Най-активни бяха Алавес и новакът Хетафе. Първите привлякоха рекордните 17 нови попълнения, а 5 от тях са под наем. Въпреки това Депортиво плати за останалите 12 състезатели общо 12,4 млн. евро. Абсолютно същата тенденция се забеляза и при Хетафе, който привлече 17 нови фигури, 4 от които под наем, а за останалите 13 играчи бяха платени също 12,4 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация