Шведите отчаяни: Тежка загуба, провал!

13:13
Шведите отчаяни: Тежка загуба, провал!

Огромно разочарование цари в Швеция след изненадващата загуба с 2:3 като гост на България в световна квалификация от Група “А”. “Трите корони” не познаваха вкуса на поражението от българите цели 50 години, като в последните 24 дори не бяха допускали попадение. Снощи обаче, на Националния стадион “Васил Левски”, историята бе пренаписана, след като момчетата на Петър Хубчев триумфираха срещу тези на Яне Андерсон.


Поражението се прие изключително тежко от шведските фенове, а в местната преса директно отписаха първото място в потока, респективно и директното класиране на Световното първенство догодина. Във временното класиране Франция е лидер с актив от 16 точки, следвана от Швеция с три по-малко. На трета позиция, само на точка зад “трите корони”, е именно българският национален отбор.

 

До края на квалификациите “петлите” имат две домакинства - на Люксембург и Беларус, както и гостуване на България в София. Шведите пък имат визита на беларусите, приемат Люксембург и в последния си мач ще пътуват до Холандия, което прави шансовете им за директно класиране на Мондиал 2018 в Русия по-скоро илюзорни.


Швеция се провали срещу България”, пише “DN.sport”, а от “Expressen” допълват: “София не бе мястото за този провал”. “Sydsvenskan” описва поражението в България като “тежко”, “Svenska Dagbladet” и “Helsingborgs Dagblad” излизат със заглавие: “Разочарование в София”, а най-критични и крайни са от “GP”: “Тежка загуба - отписваме първото място”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация