Франция сгази Холандия в Париж (видео)

23:43
Франция сгази Холандия в Париж (видео)

Франция разби с 4:0 Холандия в среща от квалификациите за Мондиал 2018. Головете за "петлите" реализираха Антоан Гризман, Тома Льомар (2) и Килиан Мбапе, а резултатът можеше да бъде и по-голям в полза на "петлите". Вицешампионите на Европа вече водят еднолично в групата, в която играе и България. Загубата отдалечава "лалетата" от първото място, което класира директно за финалите в Русия. Холандците вече са четвърти, изоставяйки на две точки за нашите.


В момента начело на групата са Швеция и Франция с по 13 точки, Холандия и България държат следващите места, съответно с 10 и 9 пункта. "Лалетата" са изправени пред угрозата да пропуснат второ поредно голямо първенство, след като останаха сред зрителите на Евро 2016.


Домакините имаха превъзходство през цялата първа част, но успяха да реализират едва едно попадение. На свой ред холандците така и не намериха "оръжие" срещу атакуващия стил на "петлите". Резултатът бе открит в 14-ата минута, когато Гризман взаимодейства с Оливие Жиру, а след това топката се спря в мрежата. Голмайсторът на Евро 2016 провря удара си между краката на Каспер Силесен - показна акция на французите. След като отбеляза гола, русокосата звезда започна да танцува.


В следващите минути Гризман и колегите му сътвориха нови разбърквания около наказателното поле на "оранжевите", но до други чисти ситуации не се стигна. От другата страна играчите на Дик Адвокаат не измислиха нищо, с което да застрашат вратата, пазена от Юго Лорис.


През второто полувреме гостите опитаха да изравнят играта и успяха частично. Частично, но за малко. В 52-ата минута Пол Погба опита мерника си, но Силесен улови. Последваха миговете на Кевин Строотман, които полузащитникът на Рома няма да запомни с добро. Между 56-ата и 62-ата минута той си заработи два жълти картона и Холандия остана в намален състав на терена на "Стад дьо Франс". В 69-ата минута Ариен Робен можеше да изравни с глава, но ветеранът не нанесе добър изстрел. Веднага обаче Пол Погба доказа високата си цена със забележителен рейд отляво, завършил с шут и спасяване на холандския вратар.


Футболистите на Дидие Дешан узакониха превъзходството си в 73-ата минута. Звездата на Монако Тома Льомар разстреля Силесен с истински снаряд с левия крак - 2:0. Секунди по-късно на игрището се появи новото попълнение на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който по-рано през деня финализира трансфера си при столичани. А междувременно мелетата пред холандската врата продължиха. В 88-ата минута Льомар завърши отблизо поредна атака на Франция за 3:0. Скоро след това Мбапе оформи крайното 4:0.


ФРАНЦИЯ - ХОЛАНДИЯ 4:0


1:0 Гризман (14)
2:0 Льомар (73)
3:0 Льомар (88)
4:0 Мбапе (91)


Франция (4-2-3-1): Лорис; Сидибе, Косиелни, Юмтити, Курзава; Погба, Канте; Коман, Гризман, Льомар; Жиру.


Холандия (4-2-3-1): Силесен; Фосу-Менса, Де Фрай, Хут, Блинд; Строотман, Вайналдум; Робен, Снайдер, Промес; Янсен.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация