Победа и загуба за България във втория ден на Световното

11:06
Победа и загуба за България във втория ден на Световното

Отборът на България записа победа срещу Израел и загуба от Индонезия във втория ден на световното първенство по футбол за бездомни хора в Осло. С актив от 6 точки в три мача националите запазиха второто си място във временното класиране на предварителна група А на турнира. Безапелационен лидер с пълен актив от 9 точки от три мача е Индонезия, който победи всичките си основни конкуренти. Утре българският състав играе последователно с тима на Зимбабве и аутсайдера в групата – Словения. На практика второто място в крайното класиране ще се реши от мача с африканците, които към момента също имат актив от 6 точки.

Първият мач на България за деня беше срещу тима на Индонезия, който е сред осемте най-добри отбора в ранглистата на Homeless World Cup. Азиатците се адаптираха изключително бързо към влажния и хлъзгав терен. Това им даде съществено преимущество и в края на първото полувреме вече водеха с резултат 5:0. През втората част националният селекционер Кирил Кюлев пусна в игра Петър Асенов от столичния квартал „Факултета”, който балансира играта на тима и отбеляза 2 попадения. Два гола вкара отново капитанът Сами Дуков от Стара Загора, а един – Алекс Кочев от Сливен. Индонезийзите добавиха към актива си още 4 попадения и мачът завърши при резултат 9:5 за азиатците.

Във втория си мач България без проблем надигра тима на Израел с 12:1, като на почивката водеше със 7:0. Най-много попадения в мача отбеляза Димо Стефанов от дом за деца лишени от родителска грижа „Българка” в Стара Загора. Той успя да вкара 5 гола, Севдалин Тичалиев от Сливен – 4, а Алекс Кочев – 3. Тимът на Израел отбеляза своето попадение няколко секунди преди последния съдийски сигнал. В рамките на двубоя израелците получиха син картон и останаха с човек по-малко на терена за период от 2 минути. Българският селекционер Кирил Кюлев обаче също извади един от своите играчи, за да запази численото равенство на терена, с което заслужи благодарността на израелския си колега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация