Националите се надъхват с филм за Пеле

14:33
Националите се надъхват с филм за Пеле

Дни преди квалификацията за Мондиал 2018 с Швеция, селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев включи в програмата за подготвителния лагер нетрадиционно занимание за футболистите. Екипът на София Филм Фест предостави възможност на националния отбор и треньорския щаб да изгледат заедно филма "Пеле: Раждането на една легенда".

Закритата предпремиерната прожекция на филма, който Арт Фест разпространява на кино от 8 септември, беше специално организирана за родните национали в амфитеатралната зала в Националната футболна база в Бояна. За отбора филмът беше не само необходимо разнообразие от тренировъчния процес, но и вдъхновяващо и сплотяващо преживяване.

Момчетата гледаха биографичния разказ за живота на великия футболист - от гетата в Бразилия до спечелването на световното първенство през 1958 година на финал срещу Швеция, като кулминацията на филма е именно мачът на Пеле и съотборниците му срещу шведите.

"Гледаме филма в точния момент. Вписа се отлично в настройката за предстоящия мач", заяви селекционерът Петър Хубчев. Сюжетът на филма проследява връщането на вярата на бразилците във футбола - благодарение на Пеле, който залага на характерния за тях стил джинга, пренебрегнат след загубата им от Уругвай през 1950 година. "От утре сменяме тактиката и почваме джинга", пошегува се националният селекционер.

"Пеле: Раждането на една легенда" е история за това как талантът среща характера и се превръща в дух, пред който препятствията са само повод да продължиш напред. 

Българският национален отбор се изправя срещу отбора на Швеция в квалификационна среща за Мондиал 2018 на 31 август от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация