Вижте жребия за групите на Шампионска лига

19:59
Вижте жребия за групите на Шампионска лига

Отборът на Реал Мадрид започва защитата на трофея си в Шампионската лига в група H заедно с отборите на Борусия Дортмунд, Тотнъм и АПОЕЛ Никозия на Живко Миланов.

Финалистът от миналогодишното издание Ювентус ще се бори с колоса Барселона, Олимпиакос и Спортинг Лисабон.

Жребий за групите на Шампионска лига:

Група А:
1. Бенфика
2. Манчестър Юнайтед
3. Базел
4. ЦСКА (Москва)

Група В:
1. Байерн (Мюнхен)
2. Пари Сен Жермен 
3. Андерлехт
4. Селтик

Група С:
1. Челси
2. Атлетико Мадрид
3. Рома
4. Карабах

Група D:
1. Ювентус
2. Барселона
3. Олимпиакос
4. Спортинг (Лисабон)

Група E:
1. Спартак (Москва)
2. Севиля
3. Ливърпул
4. Марибор

Група F:
1. Шахтьор (Донецк)
2. Манчестър Сити
3. Наполи
4. Фейенорд

Група G:
1. Монако
2. Порто
3. Бешикташ
4. РБ Лайпциг

Група Н:
1. Реал Мадрид
2. Борусия (Дортмунд)
3. Тотнъм
4. АПОЕЛ (Никозия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
24.08.2017 20:46

Фарсът ШЛ на УЕФаА се завръща. Най-готината и завързана група за мен е F.

GSW
25.08.2017 08:18

Мдаа имаме си няколко големи сблъсъка още в групите и отделно са се уверили, че останалите два отбора в тези групи са достатъчно слаби за да могат двата силни да се класират и да правят още зрелищни сблъсъци по-напред. Отделно дават шанс на Ливърпул, Монако и двата Манчестъра също да участват поне на 1/8 финал. Единствено група H има 3 силни отбора, като това, че Реал е в тази група изобщо не е учудващо. Все пак мачовете на звездите на Реал генерират много голям интерес, особено срещу други големи отбори. Реал и в следващата фаза ще играят с голям отбор... Всичко е пари, за нас остава да се наслаждаваме на мачовете.

DYNAM01914
24.08.2017 23:39

В подредбата определено се чете почерк към букитата..

sviliev
24.08.2017 20:41

Нищо ново, Реал отново в група с водещи отбори от водещи първенства. Мачовете между тях и Дортмунд винаги предлагат страхотно зрелище за зрителите, дано и сега да бъде така. Страхотен жребий за английските отбори, най-вече за Юнайтед и Ливърпул. Пуул от трета урна да се паднат в такава група, направо е мечта. Избегнаха Реал, Байерн, Ювентус, ПСЖ, Барселона и Атлетико. Предпоследната група е най-слаба, най-равностойна и най-непредвидима.

Amateur1878
25.08.2017 11:09

Е, знам те, че не си от конспиративните :) А тези простотии с реденето на жребия... не на мен :) И аз не съм от конспиративните и за мен няма "късметлийска ШЛ". Щом даден отбор е на четвърт или полуфинал, то значи има защо да е там, та дори и да е Лудогорец.

Иначе гъсто населената, имах предвид, че от Англия дойдоха повечко грандове. Ясно е регламента, но по все пак идват отбори като Пуул, Сити, Юнайтед и добре представящите се Тотнъм, наред с шампиона Челси. Само Арсеал липсват. Не знам кое друго първество би могло да "произведе" такива отбори, които да аправят всяка група група на смъртта.

А иначе дали ще се представят добре... Това ще се види. Дори и за нас не очаквам полуфинал, но то времето ще си покаже. Битката в Англия ще е прекалено ожесточена, а никой от тези отбори не може да си позволи да е извън топ 4 според мен и да не играе в ШЛ догодина. Въпросът е на какво мнение са треньорите, но това ще си покаже.

sviliev
25.08.2017 02:38

А и е ''гъсто'' по-скоро заради регламента на жребия, който УЕФА въведе преди 2 г. Той създава предпоставки за дербита в груповата фаза. Миналия сезон Реал и Борусия отново бяха заедно, Байерн и Атлетико бяха в една група, Барса и Сити, както и ПСЖ и Арсенал. Английските отбори ще ги видим напролет, не очаквам много от тях, отново. Най-много Юнайтед да стигне до 1/2, това е максимумът. Но във Висшата Лига сте твърдо шампиони, казах още преди 1 месец на приятели да залагат за вас ;)

sviliev
25.08.2017 02:33

Атлетико, Челси и Рома е втората най-тежка група, първо.
Второ, не говоря за конспирации, аз да не съм фен на Барселона? Просто е интересно, че за шеста поредна година играем срещу топ отбор в груповата фаза. Това го казвам за почитателите на конспирациите, които след късметлийската ни ШЛ от 2016 г. обясняваха надлъж и нашир как Перес реди жребия. Аз съм доволен, че тази година Реал победи с игра петте от шестте най-добри в Европа, нищо повече.
Трето, Севиля не е никакъв хегемон на евротурните, друг испански отбор е такъв. Севиля е крал в другия, второстепенния турнир, в този нямат големи аргументи. Освен това, след напускането на Сампаоли са значително отслабени.

Amateur1878
25.08.2017 00:40

Свилиев, казваш, Челси, Рома и Атлетико е по-лека група, а?

Успокой се, няма конспирации срещу Реал. Има само и единствено добри мачове още от груповата фаза, понеже 5 гранда от една държава влязоха в групите. Заради това стана толкова "гъсто" в групите.

Но си прав: лек жребий за Юнайтед. Вместо Пуул, за лесен жребий бих сложил Сити. Все пак, Пуулци ще трябва да играят срещу хегемона на евро турнирите Севиля.

fivooo
24.08.2017 20:43

Монако е сигурен 1/8-ст.