Ливърпул довърши Хофенхайм и се завърна сред най-добрите (видео)

23:43
Ливърпул довърши Хофенхайм и се завърна сред най-добрите (видео)

Английският гранд Ливърпул се завръща в групите на Шампионската лига, след като се справи с Хофенхайм в плейофа. След като първо момчетата на Юрген Клоп бяха спечелили гостуването си в Германия с 2:1, тази вечер те не дадоха шанс на съперника си, побеждавайки го с 4:2 на “Анфийлд” в най-посетения мач от години насам. За последно мърсисайдци бяха в групите на турнира през сезон 2014/15 г., когато гостуваха и в София за мач с Лудогорец. 

Този път Ливърпул реши всичко с три гола до 21-ата минута, а Хофе едва след това върна едното попадение. През втората част Роберто Фирмино покачи на 4:1, a десетина минути преди края Сандро Вагнер оформи крайното 4:2 за домакините.

Играчите в червено изиграха един от най-силните си двубои под ръководството на Клоп и само няколко изключителни пропуска ги лишиха от запомнящ се резултат. Садио Мане, Фирмино и Жоржиньо Вайналдум не успяха да реализират в ситуации, при които бяха излезли сами срещу вратаря Оливер Бауман, а веднъж и топката се отби и в гредата.

Клоп заложи на същите 11, с които беше започна и в Зинсхайм. Младият му колега Юлиан Нагелсман пък направи две промени. Ливърпул си свърши работата още преди изтичането на половината на първото полувреме след две попадения на Емре Джан (10’, 21’) и едно на Мохамед Салах (18’). В 24-ата минута наставникът на Хофе направи смяна - нападател за защитник, и веднага се стигна до шут в мрежата зад гърба на Миньоле, дело на точно влезлия Марк Ут (28’). Серж Гнабри пропусна от две отлични положения и така не се стигна до появата на интрига.

През второто полувреме домакините намалиха темпото, но и не бяха затруднени. Фирмино зарадва трибуните с четвърто попадение, след което почти си свали гащите от радост. Този гол окончателно успокои мърсисайдци и до края те предпочетоха да пазят сили, от което се възползва Вагнер, за да забие хубаво попадение с глава в 79-ата минута. 

След загубата си в плейофа Хофенхайм продължа към групите на Лига Европа. Ливърпул пък ще научи своите следващи съперници в четвъртък вечер от 19:00 часа.


All Goals & Highlights - Liverpool 4-2... by footballgoalshow

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djarata
24.08.2017 00:02

Честито!Клоп има да работи доста по защитата.Класен вратар трябва.Един Фрейзър Фостър например.Издразни ме само постъпката на Фирмино ,след гола.Показа неуважение към отбора ,който му даде старта към големия футбол.

djarata
24.08.2017 01:32

Нз Приятел ,според мен на Пул не им е нужен моментен вратар ,а вратар сигурен в себе си.Особенно при статични положение.

scouser_pool
24.08.2017 00:28

Точно във вратаря аз не смятам , че е проблема.Нормален вратар е Миньоле , не е световна класа , но на моменти прави страхотни спасявания , вече в много редки моменти прави някакви кой знае какви грешки...в защитата пред него е проблема , Ловрен и особено пък Морено не са решение на проблемите ни