Дуайт Йорк окачи бутонките на пирона, става треньор

14:36
Дуайт Йорк окачи бутонките на пирона, става треньор
Дуайт Йорк сложи край на футболната си кариера, преминала през Астън Вила, Манчестър Юнайтед, Блекбърн, Бирмингам, арстралийския Сидни ФК и Съндърланд.

Нападателят три пъти спечели Висшата лига на Англия, веднъж триумфира в Шампионската лига, а в историята ще бъде запомнен с великолепното си партньорство с Анди Коул в атаката на "червените дяволи".

Йорк обаче остава близо до футбола. Бившият голмайстор ще бъде помощник треньор в националния отбор на родината си Тдинидад и Тобаго.

"Винаги съм искал да остана във футбола. Моята цел сега е да събирам опит, а и да мога да използвам това, което научих по време на дългата си кариера като футболист. Пък кой знае може би някой ден ще застана начело на тим от Англия", каза Дуайт.

"Дойде време да окача обувките на пирона. Аз съм в отлична форма, но вече не съм никак млад. Годините, в които се занимавах с футбол бяха най-хубавите в живота ми. Надявам се, че хората ще си спомнят за мен като за момчето, което винаги играеше с усмивка на лицето. Винаги съм се смятал за щастливец – просто един човек от плажа на Карибски остров, който получи шанс да осъществи мечтите си", допълни още Йорк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beckham_07
05.09.2009 14:47

Страхотен футболист с чувство за гол!Всичко най-хубаво му желая!!!!!!!