Лучано Спалети е козът на Интер

20:40
Лучано Спалети е козът на Интер

Новият треньор Лучано Спалети се очертава да е най-големият коз на Интер за предстоящия сезон. Потенциалът на нерадзурите не е лош, но през последните две кампании нито Роберто Майчини, нито франк де Бур още по-малко пък Стефано Пиоли успяха да го разкрият изцяло. Сега с тази задача се е заел бившият треньор на Рома Лучано Спалети. Наставник с добро реноме и успехи, без да е печелил скудетото, но пък има 2 титли със Зенит.

Основната задача пред тосканеца е да подреди подходящите изпълнители на точните места. И Лучано е на път да го стори. Със същата схема - 4-2-3-1, Интер вече играе различно. Спалети успя да върне настроението, което определено липсваше напоследък. Спецът е на път да оправдае имиджа си на треньор с точно око при избора на нови попълнения, без задължително те да са звезди или медийни герои. Така тосканецьт безболезнено намери точния партньор на Миранда в центъра на защитата в лицето на словака Милан Шкриняр (Сампдория). Дългогодишният проблем на левия бек е на път да се разреши с бразилеца Далберт (Ница). В лицето на опитния Борха Валеро нерадзурите намериха човека, който сменя ритъма, носи изненада и дава последния пас. От фиорентина дойде и Матиас Весино, чиято задача е да замести тотално разочаровалия Жофри Кондогбия. французинът пропиля всички шансове, предоставени му от предишните треньори, а с демонстрираната напоследък липса на дисциплина и респект сам си затваря вратата.

Работата на Спалети като психолог си пролича и от ситуацията с Иван Перишич. От май хърватинът твърдо поиска да си тръгне, а Манчестър Ю прояви сериозен интерес. Последните индикации са, че крилото е повярвало в новия проект.

По време на подготовката Интер изигра 8 контроли, от които спечели 6 и веднъж загуби. Не всичко показано в проверките бе вдъхновяващо, но особено последните дават ясна представа какво ще представлява отборът през новия сезон. Под палката на Спалети нерадзурите демонстрират самочувствие, имат по-голям контрол върху топката, играта е изчистена от хаоса. Основата я има, наред са резултатите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
18.08.2017 10:25

Добре да има повече такива статии, но защо не пишете кой е автора?
Ако е "копи- пейст", то вярвам при ваше желание може да се намерят много хора които да пишат сносни статии, разбира се изцяло зависи от вас каква посока на развитие търси сайта...
Що се отнася до Спалети, аз също съм на мнение, че е добър треньор и за разлика от МаЙчини може да постигне резултати без много пари. Битката тази година в Италия ще е по-вълнуваща от всички останали първенства, може би наравно с английското, но разбира се не с такъв медиен интерес.