Зидан недоволен от наказанието на Кристиано

19:21
Зидан недоволен от наказанието на Кристиано

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се ядоса на наказанието от пет мача, което Футболната федерация на Испания наложи на Кристиано Роналдо заради бутането на съдията от мача за Суперкупата с Барселона. Така след победата в първия мач с 3:1, Роналдо ще пропусне втората среща, както и първите четири в първенството. Червеният картон на футболист номер 1 на ФИФА всъщност се получи след втори жълт, вдигнат му от съдията Рикардо де Бургос заради симулацията, когато падна в наказателното поле при единоборство със Самюел Юмтити. 

"Много сме раздразнени. Когато гледам какво се случи, как беше наказан и защо няма да играе пет мача Кристиано, просто съм бесен!, казва Зидан. В същото време адвокатите на Реал внесоха жалба, като искат наказанието на Кристиано да бъде редуцирано от пет на четири мача. Апелативната комисия ще се събере утре по темата. 

"Кристиано също е бесен. Той имаше различна почивка от останалите от отбора и се върна на терена за тренировки на 5-и август. В първия мач с Барселона той игра само 24 минути, а сега трябва да пропусне още пет мача, допълва Зизу.

 Но португалската суперзвезда остави своя отпечатък върху мача и за това кратко време, като 10 минути преди края вкара за 2:1. Ако наказанието му бъде потвърдено, освен втората среща за Суперкупата, той пропуска и срещите за първенството с Депортиво Ла Коруня, Валенсия, Леванте и Реал Сосиедад.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация