Киров: Усилията ни вече са насочени изцяло към шампионата

17:05
Киров: Усилията ни вече са насочени изцяло към шампионата

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че в следващите седмици основният приоритет пред „канарчетата“ ще е първенството в Първа лига. Заради участието в Лига Европа пловдивчани не започнаха по най-добрия начин родния шампионат, като тимът записа едва една победа в четирите си мача от началото на сезона.

„Усилията ни вече са насочени изцяло към родния шампионат. Поизоставаме малко с точките затова концентрацията ни вече трябва да бъде насочена максимално към първенството. Разбира се през следващия месец и към защита на Купата на България, където ще започнем от 1/16-финалите. Сега сме насочили нашето внимание към следващите ни два мача преди паузата, тъй като в последно време ни се насъбраха доста двубои в сгъстен цикъл. Вече започна да се забелязва и лека умора в състезателите и затова е много важно как ще завършим тези мачове откъм точков актив, защото първоначалната ни цел е да бъдем в шестицата“, коментира Киров.

Мачовете в Лига Европа помогнаха най-вече за опита на нашите футболисти. Надявам се и за самочувствието им – нещо, което да си проличи в родния шампионат. В Европа се играе по малко по-различен начин, това е едно по-интересно преживяване. Определено е много ценен опит както за мен като треньор, така и за състезателите. Срещнахме много сериозни отбори, като според мен малко не ни достигна да елиминираме отбора на Маритимо.

„В България шампионатът е такъв, че лесни мачове няма. Доста трудно се играе тук, всеки може да победи другия. По принцип не коментирам другите отбори, няма да го направя и сега. Това, което мога да кажа е, че силите са изравнени. Като индивидуална класа Лудогорец разполага с много силен състав.“

Наставникът на Ботев разкри, че клубът е близо до това да намери заместник на напусналия Омар Косоко. „Насочили сме се към конкретен футболист, но все още е въпрос на преговори.“ Киров призна и че съвсем скоро с пловдивчани се очаква да подпише Стивън Петков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация