Реал Мадрид разпиля Барса на "Камп Ноу" (видео)

00:52
Реал Мадрид разпиля Барса на "Камп Ноу" (видео)

Реал Мадрид записа паметна победа над Барселона. В първи мач от финала за Суперкупата на Испания "белия балет" надви каталунците с 3:1 на "Камп Ноу".


Мачът бе доста вълнуващ и изпъстрен с интересни и спорни моменти. Реал пръв поведе в резултата след автогол на Жерад Пике в 50-ата минута, но Барсеолна изравни от дузпа в 77-ата минута, реализирана от Лионел Меси. Кристиано Роналдо отново даде преднина на мадридчани в 80-ата минута, а две минути по-късно португалецът бе изгонен, след като получи втори жълт и червен картон за симулация, след като падна за дузпа в наказателното поле. В последната минута на редовното време Марко Асенсио заби трети гол във вратата на Тер Щеген, с което направи преднината на своя тим изключително добра преди реванша.


Домакините можеха да инкасират гол още в 1-та минута, когато Матео Ковачич имаше възможност да прехвърли Тер Стеген, но не отправи добър удар. Постепенно каталунците овладяха топката и до края на първата част владението бе 60:40% в тяхна полза.


До по-сериозни положения обаче не се стигна. В 18-та минута Барса поиска дузпа за игра с ръка на Карвахал след центриране от Алба отляво, но сигнал от съдията не последва. Малко след това Меси стреля опасно от свободен удар, а в 33-та минута аржентинецът не успя да преодолее Навас след центриране на Алба от ляво.


Най-доброто положение за Реал бе в 37-та минута, когато Иско проби по лявото крило и пусна хубав пас към Бейл, чийто удар под гредата бе спасен от Тер Стеген. В края на полувремето уелсецът стреля с глава, но много неточно.


Второто полувреме започна с шок за феновете на Барселона. В 50-та минута при едно остро центриране на Марсело отляво, Пике отклони топката, но в собствената си врата - 1:0 за Реал Мадрид.


Последва натиск на Барселона, като в 53-та минута Меси пропусна две възможности да изравни. Малко след това пък Дани Карвахал не успя да вкара на опразнената врата, като улучи тялото на легналия Алба.


Натискът на каталунците се усили и в 59-та минута удар на Луис Суарес с глава беше избит от Навас. В 74-та минута пък Серхио Бускетс бе останал непокрит на малкото наказателното поле, но не успя да улучи опразнената врата.


Първата спорна ситуация в мача дойде в 75-та минута, когато Луис Суарес си изпроси дузпа, след като излъга Кейлор Навас и се строполи на тревата. Лео Меси не сбърка от бялата точка като прави вратарят на гостите в обратния ъгъл. Така Меси прекъсна серията си от 5 поредни мача без гол срещу Реал на “Ноу Камп”.


Следващите минути бяха много силни за каталунците, но вместо да вкарат втори гол, допуснаха. При една контраатака в 80-та минута влезлият като резерва Кристиано Роналдо прати топката под гредата с феноменален удар от 20-тина метра. От кеф португалецът си свали фланелката и получи жълт картон.


Три минути по-късно Роналдо опита да си изпроси дузпа и падна в полето на Барса след контакт с Юмтити. Реферът обаче не се подлъга и му даде втори жълт картон за симулацията. От яд Кристиано избута в гърба рефера, заради което наказанието му може да бъде по-голямо.


Ситуацията не се промени - Реал се бранеше и пробваше да нарани още повече Барса с контраатаките си. Така и стана в 90-та минута. Марко Асенсио получи на скорост пред наказателното поле с мощен удар с левачката прати топката в скобата за 3:1. Така бе оформен и крайният резултат.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BarcaLeo
15.08.2017 09:35

и вие не сте много вързали като гледам пропуските папагали мача можеше да е 5:1/2/3

BarcaLeo
15.08.2017 09:33

коментари след края на сезона, и реал бяха пълна дупка цял сезон но накрая със помоща и некъдарноста на артуро видал взеха шл

crip1
14.08.2017 15:03

Проблемите в Барселона са много сериозно и не се вижда много светлина. Най-добрите им играчи застаряват сериозно, а няма заместници. Най-добрият им играч заедно с Меси вече го няма,а именно той е бъдещето. Не знам как го мислят, но скоро и играчите ще започнат да нервничат и ще се срине целия отбор.

sviliev
14.08.2017 01:33

Барселона са сред топ отборите в света, няма спор в това. Но вече не задават посоката. Иниеста остаря, Чави го няма, а за капак вече са и без Неймар, когото на този етап няма как да заместят подобаващо. И все пак със сигурност могат да постигнат поне дубъл. Реал в последните 2 години върви заради превъзходната си халфова линия. Дори Бейл и Бензема не могат да попречат за успехите на тима.

MaLkO_LuD94
14.08.2017 01:11

Дузпата беше жалка абсолютно заслужен успех за Реал но то като продаваме Неймар и взимаме Паулиньо няма какво друго да се очаква ;) Не се ли направи някой сериозен трансфер и Жоан Гампер трудно ще спечелим :)

Hitchhiker1902
14.08.2017 01:42

Така е, но никой не казва да махате Меси. Просто ви трябват класни играчи на доста други позиции, тази на Неймар не е най-проблемната. Много лоша трансферна политика в последните години - разчитахте на МСН и нямаше пари за други зони, харчехте безумни суми за пънове като Гомеш, Динь, Алкасерчета... За капак, откупни клаузи на звездите ви - съвсем по джоба на сиганските принцове. Както са почнали да си мерят... кладенците, утре етихадци току-виж платили клаузата на Лео и го събраи с Пеп :)

MaLkO_LuD94
14.08.2017 01:27

На този отбор който имаме сега ако му махнеш Меси няма и за ЛЕ да се класира ;) С Алкасер Паулиньо и тем подобни не се печелят трофеи вашият състав е в пъти по-добър в момента и то при положение че Бейл и Бензема са трагични

Hitchhiker1902
14.08.2017 01:18

Неймар не го продадохте, камиларите го отвлякоха. И то по време, когато трудно ще договорите класен играч и всеки ще иска да ви прибере едни 150 м. много мръсно го изигра Насеркото... Но не ви е Ней проблема, Меси и Суарес не са влезли в ритъм, защитници имате само двама класни - Алба и Умтити, Иниеста е много голям, но годините не прощават, на Бускетс му останаха само театралните умения... Пускайте Денис Суарес на крилото и търсете защитници и халфове ;)

djarata
14.08.2017 01:04

2то пп стана мач и закономерно по-добрият отбор победи.Няма да коментирам дузпата ,нека Малко Луд ,да ми я изкоментира.Тука ли си?Страхотен гол на Роналдо и мн гл постъпка.Асенсио ги Матира!Пике миличкия тоталка.1во се опита да вкара с ръка ,после си го вкара ,Роналдо и Асенсио го взеха за мезе..надали ще го чуем до Нова Година.

Hitchhiker1902
14.08.2017 01:10

Не го мисли ти Шакиро - ще дремне, ще забрави и утре го чакай в Туитъра, свеж като репичка. Неймар "остава", Коутиньо "идва", Барса - "шампион"...

BECKZ
14.08.2017 01:00

Скандално съдийство... Но Реал пак ги смачка 10 на 14 !