Ударно начало на Висшата лига: Арсенал обърна Лестър в мач със 7 гола (видео)

23:40
Ударно начало на Висшата лига: Арсенал обърна Лестър в мач със 7 гола (видео)

Арсенал и Лестър изиграха невероятен мач на старта на сезона в Премиър лийг, спечелен от "артилеристите" с 4:3. Двубоят предложи уникални емоции за феновете на "Емиратс", като Арсенал на два пъти изоставаше в резултата, но стигна до късен обрат благодарение на резервите на мениджъра Арсен Венгер.

Двубоят започна с много активна игра на домакините, които се поздравиха с гол още във втората минута, като негов автор стана новото попълнение Александре Лаказет. Само две минути по-късно гостите изравниха чрез Шинджи Оказаки, като при попадението му останаха съмнения дали е редовно. 

Арсенал упражни натиск и владееше повече топката, но Лестър показа повече ефективност и стигна до втори гол в 29-ата минута. Тогава топката попадна у нападателя Джейми Варди пред вратата и от близка дистанция той не сгреши. Попадението окрили "лисиците", които в 33-ата минута бяха близо до трети гол, но ударът с глава на Оказаки не се получи.

Вместо това, Лестър получи изравнителен гол в самия край на полувремето, след като Дани Уелбек се разписа след взаимодействие с Колашинак в наказателното поле пред Шмайхел.

В 61-ата минута Каспер Шмайхел показа голямата си класа, като отрази удар на Елнени, останал очи в очи с него. Неудовлетворителният резултат принуди Арсен Венгер да прибегне до смени, като пусна в игра Аарън Рамзи и Оливие Жиру на местата на Елнени и Холдинг. 

Атаките на Арсенал ставаха все по-яростни, но резултатът се запазваше, а времето до края наближаваше. Десетина минути преди края Джейми Варди изскочи сам срещу трима, но беше бързо обезвреден. В 83-ата минута Арсенал все пак стигна до изравнителен гол чрез резервата Рамзи, който успя да се справи добре в наказателното поле. Малко по-късно страхотен гол с глава на Оливие Жиру направи обрата пълен - 4:3 за Арсенал. Преди неговото попадение пък Лаказет можеше да донесе победата на Арсенал, но пропусна.

Арсенал - Лестър 4:3

1:0 Александър Лаказет '2

1:1 Шинджи Оказаки '5

1:2 Джейми Варди '29

2:2 Дани Уелбек '45

2:3 Джейми Варди '56

3:3 Аарън Рамзи '83

4:3 Оливие Жиру '85

Състави:

Арсенал - Чех, Монреал, Колашинац, Белерин, Холдинг, Джака, Йозил, Окслейд-Чембърлейн, Ел Нени, Улбек, Лаказет

Лестър - Шмайхел, Фукс, Симпсън, Морган, Магай, Джеймс, Олбрайтън, Марез, Ндиди, Оказаки, Варди

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

К..Кобейн.
12.08.2017 03:18

Супер начало на сезона във Висшата Лига. Иначе пак се вижда, че Арсен има още много неща да оправя, а и по мое мнение няма и да успее. Може би това му е последния или в най-добрият случай предпоследният сезон.

sakata_97
12.08.2017 00:07

Явно сме обречени на такива драми във първите кръгове последните сезони,но поне доживях да видя победа в откриващия ни мач,което е нещо положително,иначе във защита бяхме ужасяващо зле

djarata
11.08.2017 23:46

Голямо шоу ни предложиха Арсенал и Лестър на старта.

lilikoli
11.08.2017 22:39

На Арсенал проблема им е психиката. Нямат водачите от едно време и след втория гол спряха да играят качествено. Все пак мисля, че ще вземат мача, но Холдинг и ел нени са трагедия