Надал предлага нова ранкинг система в помощ на "възрастните"

16:53
Надал предлага нова ранкинг система в помощ на "възрастните"

Световният номер 2 и носител на 15 титли от Големия шлем Рафаел Надал предложи публично да бъде въведена нова ранкинг система, с която да се помогне на “по-възрастните играчи” да планират по-добре паузите между участията си в турнирите. 

“Ако бъде въведена ранкинг система на базата на точките не от една, а от две години, играчите ще имат повече време за почивка по време на сезона. Повтарям отново, че Роджър е на 36, аз съм на 31, Стан е на 32, а Новак е на 30. Не сме вече на 21 или 22, така че това ще помогне на нас и на играчите около 30-годишна възраст. Ясно е, че поколението преди нас прекратяваше кариерите си много преди нашата възраст, така че трябва да защитаваме състезателите. И при една контузия е много по-трудно да си завърнеш предишните върхови позиции, когато ранглистата се прави на базата на само една година”, каза Надал преди началото на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монреал, където в първия си двубой той ще се изправи срещу Борна Чорич или Михаил Южни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vasil.Sadzhakliev
08.08.2017 17:50

Надал разбираме те, но и новото поколение трябва да има шанс за топ позиции равни с вашите. Плана който предлага е в помощ на тяхната генерация и в ущърб на по-младите, които е по-трудно да поддържат форма за дълъг период от време.