Ботев без Неделев в реванша с Маритимо

10:29
Ботев без Неделев в реванша с Маритимо

Една добра и една лоша новина дойдоха от Ботев Пловдив преди реванша с Маритимо от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на остров Мадейра е утре от 21:00 часа. Добрата е, че бразилският нападател Фернандо Виана ще бъде вдигнат за мача в Португалия. Той получи порезна рана в срещата с ЦСКА и бе изнесен на носилка. Оказа се, че вътрешно коляно­то не е засегнато и той ще мо­же да играе.

"Чувствам се добре и се на­дявам да започна сред титуля­рите. Това, разбира се, ще го реши старши треньорът", ко­ментира Виана.

Лошата новина за наставника Николай Киров е, че Тодор Неделев окончателно отпада. На 99,9% няма шанс той да взе­ме участие в реванша с Маритимо. Националът получи травма по средата на второто полувреме на двубоя с пор­тугалците в Бургас. Той не игра срещу ЦСКА за първенството, но въпреки това не успя да се възстанови. Снощи на послед­ната тренировка Неделев вър­теше обиколки на базата в Коматево. Лекарят на жълто-черните бе категоричен, че е излишно да се рискува здравето на играча, пише "Тема Спорт". Той все пак ще тръгне с отбора за остров Мадейра. Мястото му сред титулярите ще заеме Бризола.

Омар Косоко ще изиграе последния си мач за Ботев. Той преминава във втородивизионния тим от ОАЕ Ал Фуджейра. Там треньор ще му е Диего Марадона. Пловдивчани ще прибе­рат от сделката 250 хиляди евро.

Канарчетата летят тази сутрин от Терминал 1 на летище София с правителствения самолет. Той бе даден и преди седмица на Лудогорец за визи­тата им в Израел на Апоел Беер Шева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация