Дарко Тасевски: Победа на Левски в Лигата ще е сензация

11:40
Дарко Тасевски: Победа на Левски в Лигата ще е сензация
За разлика от колегите си в Левски Дарко Тасевски има реален шанс да играе на световното първенство ЮАР следващата година. В момента Македония заема второ място в група 9 и ако го запази, ще се класира за баража. Националът се съгласи да коментира пред "Меридиан Мач" предстоящите мачове, както и последните спекулации по негов адрес.

- Дарко, какво очаквате от мачовете с Шотландия и Норвегия?

- Трябва да постигнем добри резултати. Нашата цел естествено е да постигнем победи и в двете срещи. Но и 4 точки да вземем, пак ще е добре. Най-важното е да не загубим и да продължим борбата за второто място.

- Какви са шансовете ви за класиране?

- Имаме реална възможност да завършим на второто място. В момента Македония има 7 точки от 6 мача и сме на втора позиция заедно с Шотландия, които имат същия актив. Норвегия е с точка по-малко. Надявам се, че ще успеем да постигнем целта си.

- Следите ли мачовете на България?

- Да, разбира се. Имам поглед върху играта на вашия отбор, все пак доста от съотборниците ми в Левски са национали. Пожелавам успех на България срещу Черна гора и Италия.

- Черна гора е отбор от нашия район. Какво знаете за играта им?

- Играхме контрола с тях преди известно време. Разполагат с много добри футболисти, най-вече в атакуващ план. Корав отбор. Но съм сигурен, че няма да имате проблеми с тях.Колкото до Италия, това все пак е световният шампион. Въпреки това България има шанс дори и за победа.

- В България се появиха слухове, че може да напуснете Левски през зимата и да отидете в ЦСКА?

- Това са глупости. Странно е да се говорят тези неща. Най-малкото аз имам договор за още две години и половина с Левски. Дори и да искам да ходя в ЦСКА, как ще стане тази работа? Освен това никога не бих играл за ЦСКА. На този етап единственият отбор, за който бих ритал в България, е Левски.

- Смятате ли, че това е някаква целенасочена атака срещу вас и клуба като цяло?

- Не вярвам. Може и така да е. По принцип тези неща на мен не ми влияят по никакъв начин.

- Преди първата среща в Баку се говореше, че сте симулирал контузия, понеже не искате да сте резерва?


- Това също не е вярно. Не мога да разбера защо само с мен се занимават. Дарко отишъл там, Дарко направил това, Дарко направил онова.Не разбирам откъде идват тези глупости.

- Защо се получава така точно около вас?


- Нямам никаква идея. Не съм се замислял. Явно някой има проблем с мен. Но нека пишат. Аз се старая да не обръщам внимание.

- Мина около месец от промените в ръководството на Левски. Усеща ли се вече разликата?

- Продължаваме да тренираме. Нормално е да има по-различни изисквания към нас. Всеки треньор си прави програмата. Определено дисциплината е на по-високо ниво. Сигурен съм, че промените ще подобрят представянето ни и това ще се види още в следващите мачове.

- Не останахте доволен, че не започнахте титуляр в реванша с Дебрецен?

- Всеки футболист иска да играе и е нормално да не е доволен, ако остане резерва. Треньорът обаче определя състава. Решението бе на Достанич и не ми беше приятно. Затова мисля, че трябваше да играя, и го казах след мача.

- Вярно ли е, че Ратко иска да играете в по-задни позиции?

- Не, засега не е ставало въпрос за промяна в поста ми на терена. Говорил съм няколко пъти с Достанич. Казах му, че мястото ми е по-напред,където играх през последната година. Там се чувствам най-добре и съм най-полезен на отбора според мен. Но както казах, решенията ги взема той. За мен е важно да играя.

- Защо отпаднахте от Дебрецен?


- Първото полувреме на първия мач реши всичко. Вкараха ни красив, но случаен гол, който много рядко може да влезе. Напрежението беше доста голямо преди мача, желанието за победа също. Може би затова бяхме малко пренавити. В Будапеща започнахме много силно, нямахме късмет при гредата. След това отново ни вкараха гол от далечен удар и вече стана много трудно за нас.

- Коментарът ви за жребия в Лига Европа?

- Със сигурност ще ни бъде много трудно. Паднаха се доста силни отбори. За мен това е по-добре. Срещу подобни съперници се трупат опит и класа и се върви нагоре. Така се става футболист.

- Какви са шансовете на Левски?


- Ако бием един от трите отбора, ще е сензация и голям успех за Левски.

- Колко точки може да спечелите?


- Между 4 и 6 е напълно реално. Ще направим всичко възможно, за да излезем с чест от мачовете в Европа.

- ЦСКА също попадна в турнира. Според повечето мнения тяхната група е по-лека от тази на Левски?

- Не искам да ги коментирам. Но не виждам и те как ще минат от групите.

- Какво очаквате от новото първенство?


- Играем добре, вървим напред. Предстои ни дерби с Локомотив Сф. Дойде време най-накрая да ги бием. В последните мачове непрекъснато им вървеше, ние пък същевременно нямахме късмет. Доста отбори също се представят силно. Но конкурент за шампионската купа ще ни бъде отново ЦСКА. Двете дербита с тях отново ще решат нещата.

- През лятото отново имаше слухове, че ще напуснете Левски. Имаше ли реален интерес към вас?

- Трябва да питате шефовете. Доколкото знам, е имало някаква оферта. Но аз исках да остана в Левски. Сега предстоят мачове в Европа поне до Нова година. След това се надявам отново да стана шампион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

charpaka
04.09.2009 12:28

Дарко е много добър професионалист. Спекулациите за ЦСКА са съвсем излишни. Той все пак е македонец и усеща каква е "враждата" между сини и червени. Пълни измишльотини се говорят. Той усеща най-добре от чужденците атмосверата и мириса на вечно дерби. Примерно някой играч на ЦСКА да премине в ЛЕВСКИ, това са излишни неща. Не че в Световния футбол е нямало подобни предателства. Най-голямото предателвство в световния футбол според мен стори Луиш Фиго. Той беше обявен за бог от каталунци, а се подигра с чувствата им. Няма да забравя при гостуване на Балета в Каталуния за какво презрение ставаше на въпрос. Има си неписани правила във футбола, които според мен трябва да се спазват. *sick*