Едберг: Федерер е най-великият тенисист в историята

13:46
Едберг: Федерер е най-великият тенисист в историята

"Роджър е най-великият тенисист в историята и мисля, че го доказа със спечелването на 19-та си титла от Големия шлем”, заяви бившият треньор на Маестрото и легенда на световния тенис Стефан Едберг.

"Винаги си заслужава да го гледаш, защото не знаеш на какво още е способен. Единствено знаеш, че отново ще направи някой изключителен удар", съобщи шведът.

"Всички ние изпитваме страхопочитание и сме удивени от това, което той постигна от началото на годината. Ако продължаваш да мечтаеш и да работиш толкова усилено, всичко е възможно", смята Едберг.

"Мисля, че той играе толкова добре, колкото никога досега не го е правил", коментира още носителят на шест титли от Големия шлем.

Припомняме, че в неделя Роджър Федерер спечели рекордна осма титла на Уимбълдън и общо 19-та от Шлема. В 11-ия си финал в „Ол Игланд Клъб” легендарният швейцарец победи на финала с 6-3, 6-1, 6-4 хърватина Марин Чилич. Така Маестрото спечели безпрецедентната си осма титла в Лондон, с което еднолично се утвърди като най-успешния тенисист в този турнир, оставяйки зад себе си легендата Пийт Сампрас със седем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация