Дунав започна новия сезон с победа като гост на Септември (видео)

22:44
Дунав започна новия сезон с победа като гост на Септември (видео)

Отборът на Дунав (Русе) започна сезона по отличен начин. Днес “драконите” записаха лесен успех с 2:0 над Септември (София) в мач от първия кръг на Първа професионална лига. Попаденията на стадион “Васил Левски” реализираха Васил Шопов (4’) и Бирсент Карагерен (52’). Футболистите на Веселин Великов можеха да стигнат и до трети гол, но звездата на тима Мирослав Будинов нацели гредата и пропусна да направи загубата за новака в елита още по-тежка.

Самата среща започна перфектно за гостите от Русе. Още в 4-ата минута капитанът на "драконите" Диян Димов изведе отлично в наказателното поле Васил Шопов, който с много техничен удар прати кълбото в мрежата на домакините. 

В 16-ата минута страничният рефер направи страхотна грешка. Борис Галчев изведе на стрелкова позиция Мартин Тошев, който не се забави и вкара в мрежата на Станислав Антонов, но съдията отмени гола. В 34-ата минута Даниел Георгиев опита удар от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от левия стълб.

В края на първата част Бранимир Костадинов засече с глава центриране от корнер, но Валентин Галев спаси удара на крилото на "драконите". Секунди след това Шопов остана непокрит в наказателното поле, но атакуващият футболист не успя да засече топката и да забие втория си гол в срещата. 

Началните минути на второто полувреме отново бяха за Дунав. Футболистите на Веселин Великов бяха близо до нов гол в мрежата на столичани, но Траян Траянов се намеси ключово, изчиствайки топката, която отиваше към Костадинов. Логичното обаче се случи в 52-ата минута, когато Будинов подаде на крилото Хубчев, който с перфектно центриране намери Карагерен, който без да се замисли направи резултата 2:0 на стадион "Васил Левски".

Ситуацията за новака в Първа лига стана още по-лоша в 62-ата минута, когато централният бранител на Септември Траян Траянов си изкара втори жълт картон и по този начин остави отбора си с човек по-малко.

В 70-ата минута Бранимир Костадинов пробва шут от далечна дистанция, но опитът му мина встрани от целта. Две минути по-късно Шопов направи мощен пробив отдясно и центрира в наказателното поле, където обаче Костадинов и Будинов не успяха да се разберат. 

Звездата в атаката на "драконите" Мирослав Будинов също бе близо до първия си гол в шампионата, но таранът с бомбен изстрел нацели гредата. Това бе и последната по-интересна ситуация на стадион "Васил Левски".

В следващия кръг Септември гостува на Пирин (Благоевград), а играчите на Веселин Великов приемат Берое. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация