Дузпа потопи Левски срещу Хайдук (видео)

23:28
Дузпа потопи Левски срещу Хайдук (видео)

Хайдук Сплит победи Левски с 1:0 като домакин в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

 

Първата много сериозна опасност бе пред вратата на домакините. В 3-ата минута Нар подаде към Горанов, който центрира отлично между централните бранители и вратаря на хърватите, но сантиметри не достигнаха на Мапуку да засече топката в празната врата.


В 7-ата минута Влашич се завъртя на 180 градуса и опита да затрудни Митрев след фалцов изстрел с левия крак, но той бе твърде неточен.


Добрата игра на Левски до този момент бе развалена от необмислен шпагат на Димитър Пиргов в наказателното поле, с който фаулира Генцоглу и реферът посочи бялата точка, а унгарецът Футач вкара отсъдената дузпа.


До края на полувремето футболистите на двата отбора се задоволиха с битка в центъра на терена, а положенията пред двете врати липсваха.


В началото на втората част Хайдук наложи превъзходство и изнесе играта в половината на Левски. Въпреки това положенията пред синята врата бяха изключителна рядкост. В 56-ата минута Влашич стреля от фаул, Митрев изби, а при добавката Радошевич шутира в аут.


Левски отговори моментално с бърза атака и изстрел на Нар, който обаче не намери целта.


След час игра реферът спря мача, тъй като феновете на домакините хвърлиха на терена бутилки и запалки, което със сигурност ще им коства тежко наказание.


Той бе подновен след две минутна пауза, а секунди след това силен шут на Ерцег извън наказателното поле затрудни сериозно Митрев, но вратарят на сините се справи добре и изби.


В 78-ата минута Цветкович центрира отдясно, Буш пропусна топката за Панайотов, който стреля опасно с глава, но над вратата. Само 120 секунди по-късно Влашич като по чудо не отбеляза втори гол в българската врата. Футболистът на Хайдук преодоля с физика двама български футболисти и отправи изключително опасен диагонален шут по земя от 14-15 метра, който профуча покрай лявата греда.


В крайна сметка хърватският тим взе крехък аванс преди реванша. Фактът, че запазиха вратата си суха днес, дава важно предимство за играчите на Хайдук.

 

ХАЙДУК - ЛЕВСКИ 1:0

 

1:0 Футач (24-д)


ХАЙДУК: 1. Стипица, 3. Лопез, 5. Хамза, 8. Влашич, 9. Футач, 14. Радошевич, 23. Нижич, 27. Мемола, 32. Тудор, 50. Ерцег, 90. Генцоглу


ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 3. Пиргов, 4. Горанов, 7. Нар, 8. Вутов, 10. Мапуку, 15. Прохазка, 19. Цветкович, 28. Яблонски, 30. Рошу, 71. Панайотов

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
14.07.2017 11:36

След видяното снощи не мисля, че не можем да отстраним "големия" Хайдук. И нашата игра не е цвете и е обяснимо - виждаме изцяло нов отбор, футболисти, които още не си знаят имената и почти никаква подготовка. А отсреща Балъков ни убеждаваше, че ще се сблъскаме с обигран и силен тим!?! Аз не видях нищо такова, нещо повече - през второто полувреме играхме само ние, а хърватската тактика беше взаимствана от американския футбол. Ако Митов разбираше поне малко от футбол щеше да ги натисне и без проблем да докара подвига на Ботев. Само че той не разбира...И силно се надявам тоя дето му дърпа конците да му обясни, че в София трябва да излезе с двама нападатели и да ги отвее тея надутляци прехвалени.
Имаме отбор за групите, треньор няма..

Georgi.Nikolaev.Mite
14.07.2017 09:27

Да* отстраним*
Дано няма такива акцесии в София, които имаше в хърватия, но едва ли ще им се размине на хърватските фенове

WDale
14.07.2017 13:26

Какви хърватски фенове, реваншът е на празни трибуни. :D

Georgi.Nikolaev.Mite
14.07.2017 08:55

Ние бяхме слаби, обаче те бяха по-слаби по нас. Трябва по-добър треньор. Който, да ги научи какво дс правят с топката, че на повечето моменти не знаеха. В София мисля, че една идея играем по-добре и малко късмет ще ги отсраним.

zlobar4o
14.07.2017 08:12

Абе и Левски са слаби ама тея са ТРАГИЧНИ!! Каква беше тая нива наречена стадион тоя Митрев им изпотъпка картофите дето сигурно си ги бяха посадили пред двете врати. Ебахти селския отбор са тея хайдук

sereco
14.07.2017 07:47

Смешни куци говеда!Каквито в първенството,такива и в ЛЕ.

Rashford
13.07.2017 23:50

Добър резултат за нас! 1 гол разлика не е нищо. Трябва да ги спукаме в София! Само Левски!

brickbat
13.07.2017 23:28

Левски игра добре и мисля, че на реванша ще покажат още по-добра игра. За стандартите на родния футбол, Гомес е великолепен играч. Франсис Нар трябва да бъде продаден още утре или днес (има 30 минути). Защитата има нужда от сработване, защото тактически бяха надиграни няколко пъти. Вутов Гомес Прозазка Буш и Мапуку ако няма сътресения в клуба и успеят да се сработят ще донесат много успехи. Рошу ми се видя вял, но определено отбора има потенциал. Хайдук са посредствен отбор, но взеха добра преднина, всичко зависи от това каква ще е схемата в София - ако Митов заложи на един нападател само и схема 4-5-1, хърватите ще спечелят...

Ordinary
13.07.2017 22:22

Много са жалки говяаата ! Закривай ! 3-0

Rashford
13.07.2017 23:52

Ще ви закрият вас като Жалгирис ви опука и в рязанград!

rad011
13.07.2017 22:53

Жалка е майка ти дет те е родила.Пък и вие да не се справихте по-добре