Венгер: Алексис остава в Арсенал за поне още един сезон

12:24
Венгер: Алексис остава в Арсенал за поне още един сезон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отрече твърденията, че една от големите звезди на отбора - Алексис Санчес, е подал молба да бъде трансфериран в Манчестър Сити. Французинът добави, че няма начин да продаде нападателя на директен конкурент в Премиър лийг и е сигурен, че чилиецът ще остане в клуба поне още един сезон.


Запитан дали Алексис е подавал трансферна молба, Венгер отговори: "Не. Играчите имат договори и ние очакваме да ги спазват. Още в края на миналия сезон казах, че няма как да го продадем на клуб от Премиър лийг. Това продължава да бъде така. Мисля, че най-лесно е да бъдеш мениджър на играч, чийто договор изтича след година, защото в негов интерес е да се справи възможно най-добре. Днес никой не знае дали това ще бъде последната му година при нас, защото той може да поднови контракта си в началото на сезона или в хода на кампанията", заяви мениджърът на Арсенал.


Венгер говори и за желания от всички Килиан Мбапе, както и за Оливие Жиру, който ще остане в клуба въпреки интереса към него. "Мбапе е играч, който със ставането си сутрин може да си избере да отиде, където си поиска. Няма много футболисти с такъв късмет. Той е на 18 години и в цяла Европа са готови да сложат пред него червен килим. Никой не може да каже, че няма интерес към него. Всички клубове имат такъв."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация