Остапенко продължава похода си на Уимбълдън

15:38
Остапенко продължава похода си на Уимбълдън

Елена Остапенко се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън. Само месец след като спечели сензационно Ролан Гарос, 20-годишната латвийка продължава със страхотното си представяне в турнирите от Големия шлем. В много оспорван двубой на корт №12 Остапенко надви четвъртата поставена в схемата Елина Свитолина от Украйна с 6-3, 7-6 (6) за час 45 минути игра. В следващата фаза младата латвийка ще срещне победителката от двубоя между петкратната шампионка от надпреварата Винъс Уилямс (САЩ) и хърватката Ана Конюх.

В друг двубой от осминафиналите поставената под номер 6 Светлана Кузнецова от Русия разби Агнешка Радванска от Полша (№9) с 6-2, 6-4 за час и 31 минути игра. В спор за място на полуфиналите Кузнецова ще се изправи срещу спечелилата двубоя между световната номер 1 Анжелик Кербер (Германия) и Гарбине Мугуруса (Испания).

Победа на осминафиналите записа и Магдалена Рибарикова от Словакия, която се наложи с 6-4, 2-6, 6-3 над хърватката Петра Мартич. В следващата фаза тя ще срещне американката Коко Вандевеге или Каролин Возняцки от Дания. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация