Сираков: България е фаворит, но трябва да покаже това на терена

19:22
Сираков: България е фаворит, но трябва да покаже това на терена
Спортно техническият директор на националните отбори на България Наско Сираков заяви, че нашият отбор е фаворит в предстоящата световна квалификация с Черна гора, но играчите на Станимир Стоилов трябва да покажат това на терена в събота.

"Настроението преди мача е добро. Важното обаче е какво ще бъде то след края на срещата. На този етап футболистите показват желание да се представят по най-добрия начин. Доколкото ще успеят, ще видим след 48 часа. Усеща се напрежение, което е нормално, като се има предвид важността на мача. Надявам се то да не проличи на терена. Аз лично съм спокоен и мисля, че всички играчи са готови. Смятам, че темата с терена на националния отбор се преекспонира. Имам уверението на директора на "Васил Левски", че терена ще е в максимално добър вид. Утре дори ще можем да проведем там тренировката си, но терена ще е еднакъв за двата отбора", каза Наско Сираков.

"Нормално е черногорците да казват, че ние сме фаворит. Аз съм на същото мнение, играем на наш терен пред наша публика, имаме и качествени футболисти. Не трябва обаче да забравяме, че фаворитите се показват на терена. Няма ултиматум за спечелване на срещата. Далеч съм мисълта да превръщам който и да е мач във война. Минах отдавна през този период. Убеден съм, че всички играчи ще дадат максимума от себе си. Мача с Италия може да се окаже само неприятна разходка, ако не спечелим в събота. Затова трябва да мислим само и единствено за срещата с Черна гора. Има обявена премия за класиране на Световното първенство. Не виждам защо да се харчат пари за премии, ако не се класираме. Отборът има нужда от феновете си! Предполагам, че те са малко разочаровани, че не спечелихме срещу ЕЙРЕ. Смятам обаче, че ще има достатъчни привърженици, които ще изиграят решаваща роля в двубоя в събота. Не мисля, че може да се изненадаме с нещо. Имат добри атакуващи играчи. Защитата обаче им е слабото звено и ние ще се опитаме да се възползваме от грешките им. Понякога не е необходимо да атакуващ непрекъснато през 90-те минути, а да изиграеш тактически добър двубой. Смятам, че България има сили да направи това. Трябва да показваме израстване с всеки един двубой", заяви Сираков.

Относно скандала около Иван Иванов, Сираков заяви, че той няма да остане без последствия. Сираков каза още:

"Това не е поведение на професионалист! Засега няма да коментирам този случай, за да не се повишава напрежението при младежите, които ще се опитат утре да хванат последния влак за европейското."

Пресаташето на БФС Павел Колев пък заяви в края на пресконференцията, че е било отправено запитване към Аржентина за контролна среща с "лъвовете" в България. "Гаучосите" са отговорили, че това е възможно да стане най-рано през 2011 година, но БФС трябва да плати 1 400 000 евро, плюс разходите на Меси и компания, за да се осъществи пътуването им и престоя в София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cob
04.09.2009 02:12

някои да има идея колко ще струват билетите ?

bitoiv
03.09.2009 23:09

България е фаворит- казва г-н Сираков. Дано наистина с играта си покажем, че можем да бъдем смятани за такива. Напоследък с нищо не доказваме, че могат да ни възприемат като фаворити срещу който и да било отбор.

drummer
03.09.2009 20:58

След тези "некои съображения" на г-н Сераков, трябва да сме вече притеснени за мача с Черна гора ! *sick*

MeToDueB
03.09.2009 20:11

това мнение го копнах, то е на един пич от форума на дата ахха .. ма си е прав.

MeToDueB
03.09.2009 20:04

Наско The Earring - 22.08.2005 - ЦСКА ще бие Ливърпул след 230 години...23.08.2005 - Ливърпул - ЦСКА 01...19.08.2009 - ЦСКА няма да вземе и точка от Динамо...20.08.2009 - ЦСКА - Динамо 0:0 Динамо ЦСКА 1:2, 02.09.2009 -Националният отбор е на правилен път............ да беше казал, че сме зле по щах да съм доволен *sick*

IDIMDI
03.09.2009 20:03

МЕДИЙНИТЕ КЛАКЬОРИ НА ГОСПОДИНА С ОБИЦАТА НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ТОЙ ВЕЧЕ Е ИСТЪРКАНА ПЛОЧА-НЕ СТАВА ЗА КАУЗАТА ТОЙ И ВСИЧКИ ВЪВ ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ.СТИГА С ИЛЮЗИИ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.

Bambaleo
03.09.2009 19:57

Сираков накъде ли е завил *joking* Живи и здрави да сте, много готинини грешки правите *beer* *thumb_up*

Bambaleo
03.09.2009 19:53

Малко дъра - бъра и нищо друго. *joking*
Трябва да показваме израстване с всеки един двубой", зави Сираков. *lol*