Ще успее ли Дунав да изненада тима на Херо? (вероятни състави)

11:11
Ще успее ли Дунав да изненада тима на Херо? (вероятни състави)

Отборът на Дунав се завръща на европейската сцена след 42 години. Днес русенци гостуват на Иртиш в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Павлодар започва в 17:00 часа наше време.

Футболистите на Дунав нямат опит в евротурнирите, но са пределно мотивирани да се докажат. Отборът от Русе направи дебюта си на континенталната сцена през 1975 година срещу италианския гранд Рома и дори победи "вълците" с 1:0 у дома.

Старши треньорът на Дунав Русе Веселин Великов ще заложи на изпитаните бойци от миналия сезон в първия мач срещу тима на Димитър Димитров - Херо. През лятото драконите привлякоха шест нови попълнения, като само един от тях е с шансове да започне сред титулярите.

"Място за експерименти няма. На новите ще им трябва време. Битката ще е тежка", коментира наставникът Веселин Великов. 

Той има семо едно колебание по отношение на стартовия състав и то е свързано с позицията на десния бек. Както е известно, украинецът Олексей Ларин е контузен и не замина с отбора за Казахстан. Така Великов ще разчита само на българи за гостуването на Иртиш. Мястото му в центъра на отбраната до Милчев се очаква да заеме Петър Патев. Не е изключено последният да си партнира и с Марем, а Милчев да мина на десния бек, но това е малко вероятно да се случи. Първа опция за крайната зона на защитата е новото попълнение Христо Попадийн. Той почти сигурно ще е и единственият нов сред титулярите. 

В средата на терена Великов ще заложи на Аясс, който пропусна контролите и голяма част от подготовката, заради ангажиментите си с националния отбор на Ливан. Въпреки това наставникът ще го използва, като негов партньор ще е Димов. В предни позиции карето ще е Карагарен отдясно, Бранимир Костадинов отляво, на върха на атаката ще е Мирослав Будинов и Шопов зад него.

Вероятни състави:

Иртиш - Лория, Кислицин, Маслач, Саутов, Живкович, Гетериев, Р. Антонио, Дарабаев, Джа Джедже, Бугайов, Фонсека

Дунав - Антонов, Попадийн, Патев, Милчев, Хубчев, Димов, Станоев, Карагерен, Шопов, Б. Костадинов, Будинов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация