Благо: Черна гора е много опасна

09:20
Благо: Черна гора е много опасна
Благой Георгиев е сред най-постоянните национали в настоящите квалификации. Благодарение на него България не загуби в Черна гора преди година. Тогава, секунди преди последния съдийски сигнал, Георгиев вкара за 2:2 от фаул. Затова и "7 дни спорт" потърси халфа на Терек за интервю.

- Благо, по-опасна ли е Черна гора отпреди година? Тогава направихте силен мач, вкарахте гол, но като цяло срещата не бе добра за отбора.

- Черна гора си е все така силна и опасна. Има един стил и си го налага. Разучили сме ги добре. Дано този път спечелим и мачът да е силен не само за мен. В отбора всички сме настроени позитивно. Вярваме, че можем да се представим добре и да бием първо Черна гора, а след това и Италия.

- Дори това да стане, класирането ни пак ще е под въпрос.

- Ние сами се докарахме до това положение, а именно - не всичко да зависи от нас. Дори само да бием до края, ще чакаме и на други. Нашата цел е да бием, задължени сме да го направим. Докато има и минимални шансове, ще вярваме и ще се опитваме да си ги извоюваме. Лесни мачове вече няма. Силите са изравнени и това се доказва всеки ден.

- Да се върнем на мача с Черна гора. Кои са най-опасните им играчи?

- Преди миналия мач това безспорно бе капитанът Мирко Вучинич. Сега нещата малко се измениха. Много силно в клубния си отбор - Фиорентина, играе Йоветич. Но Вучинич си остава все така опасен, а също и Вукчевич. Играят в добри първенства. Да не забравяме и останалите. Футболът е колективен спорт. Единици може и да блестят, но най-важен е отборът.

- Теренът на националния стадион е в окаяно състояние. Ще повлияе ли това?


- Теренът е такъв както за нас, така и за тях. А и не е работа на футбoлистите да коментират този проблем. Нашата задача е друга - да излезем и да изиграем мача на ниво.

- Очаквате ли стадионът да се напълни?

- Досега феновете винаги са ни подкрепяли, дори в моментите, в които не сме играли както трябва. Вярвам, че е сега ще е така. Публиката заслужава само едно голямо благодаря.

- Следващата седмица е мачът с Италия в Торино. Какво може да се очаква от него?

- Направихме добър мач в София срещу световния шампион. Сега трябва да повторим това, но с една малка разлика - да бием. Вярвам, че това може да се случи. Но нека първо мине срещата с Черна гора, след това ще мислим за Италия.

- Няма как да подминем и темата за Терек. Какво се случва там?

- Паднахме последните два мача, но всичко е наред. В тези срещи играхме добре, но загубихме. Случвало се е да не играем добре, но да печелим. Това е футболът.

- Наскоро имаше скандал между вас и треньора Вячеслав Грозни. Той не ви пусна да играете заради постите. Какво точно се случи?

- Не искам да коментирам. Мога да кажа само, че съм в отлични отношения с всички в клуба.

- Вие сте дълбоко вярващ. Имате ли проблеми в Грозни заради разликата в религиите?

- Никакви. Хората уважават нашата религия, няма значение, че си различен от тях. Феновете ме обичат, усещам любовта и уважението им. На всеки мач ме приемат много топло.

- Познавате добре руското първенство. Какво даде предимство на ЦСКА пред Динамо?

- Казах и преди мача, че ЦСКА ще се класира напред. Динамо не играе добре на последно време. Освен това групата от играчи не е голяма, у тях се натрупа умора и не са във форма. ЦСКА и Левски имат шансове и в групите на Лига Европа. Както вече казах, силите са изравнени и всичко може да се случи. За целта обаче двата отбора трябва да играят във всеки мач на върха на възможностите си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация