Волф: Психологически Хамилтън се намира в най-добрата си форма

12:55
Волф: Психологически Хамилтън се намира в най-добрата си форма

Босът на Мерцедес Тото Волф отличи високо представянето и поведението на Люис Хамилтън от началото на сезона. Въпреки трудностите в някои от състезанията, трикратният световен шампион постигна три победи (Китай, Испания и Канада) и изостава само на 12 точки от лидера в класирането Себастиан Фетел (Ферари).

„Според мен Люис се намира в най-доброто си състояние за последните пет години, откакто се присъедини към тима. Не само защото имаше страхотен уикенд в Монреал, а защото успява да се справи по отличен начин с трудностите. Точно това е белег на най-добрите. Когато битката стана тежка, те успяват бързо да преодолеят препятствията и да извлекат максимума от възможностите си”, заяви Волф.

Босът на „сребърните стрели” коментира представянето и на другия пилот в тима – финландеца Валтери Ботас, който се присъедини към Мерцедес преди началото на сезона. „Подобно на Люис и Валтери се намира в отлична позиция. Като гледаш представянето му едва ли можеш да повярваш, че той дойде при нас в последния момент. След само седем състезания вече надхвърли нашите очаквания – спечели полпозишън, спечели Гран При на Русия, постоянно поставяше на изпитание Люис както в квалификациите, така и в състезанията. За него в момента е важно да покаже постоянство и аз съм убеден, че ще го направи”, допълни още шефът на Мерцедес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация