Нова категорична победа за Пиронкова в Нотингам

17:40
Нова категорична победа за Пиронкова в Нотингам

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на турнира на тревна настилка в Нотингам с награден фонд 226 750 долара. В мач от втори кръг българката победи с категоричното 6:3, 6:2 Куруми Нара от Япония за час и 17 минути игра.

След равностойни начални минути, 91-ата в света Нара успя да пробие и да поведе 1:2. Най-добрата ни тенисистка обаче отговори моментално и веднага върна пробива за 2-:2. Пловдивчанката продължи със стабилната си игра от основната линия, спечелвайки три поредни гейма за 5:2, с което до голяма степен предреши изхода на първия сет.

Именно след гейм №7 и двете тенисистки използваха правото си на медицински прекъсвания. След подновяването на играта японката успя да спечели сервис гейма си, но въпреки това Пиронкова нямаше проблеми да затвори сета при 6:3 в своя полза. Българката продължи да доминира и през втората част и с много солидна игра бързо успя да натрупа сериозен аванс от 4:0 след два пробива. До края на сета 29-годишната пловдивчанка не изпусна водачеството и се поздрави с успеха след 6:2

По този начин тя записа втора победа над тази съперничка от общо две срещи помежду им. Първият двубой между двете бе през 2015 на турнира на клей в Истанбул, където Цвети се наложи с 6:3, 1-:6, 6:1.

Иначе в следващия кръг Пиронкова ще трябва да се изправи срещу победителката от сблъсъка между петата поставена Луцие Шафаржова от Чехия и Су-Вей Сие от Тайван.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация