Херо отново отказа на сините, Митов продължава

12:12
Херо отново отказа на сините, Митов продължава

Николай Митов остава начело на Левски, пише "Тема Спорт". Това не е новина, ако вярваме на така наречените отговорни фактори на "Герена". Според тях изобщо няма драма около треньорския пост. Да, обаче в Левски от години лявата ръка не знае какво прави дясната, а и накрая е важно накъде ще се извърти главата. Дни след като спортният директор Даниел Боримиров, притиснат от камери и микрофони с въпроси за раздяла с Николай Митов, провокирани от скандирането на публиката на баража с Верея "оставка" и "Всички Вън", декларира доверие към треньора. Малко преди това самият Митов каза, че има да свърши още работа. Вече е преценил с кои футболисти ще стане това и поиска още нови...

И така всички дружно и щастливо излязоха в лятна ваканция. Изпълнителният директор Красимир Иванов явно е решил да провери как Върви туризмът по нашето Южно Черноморие и да види отблизо има ли пияни шведски туристи и как те се отнасят към камериерките по хотелите. В Бургас по същото време си бил и каращият кратка ваканция Димитър Димитров. Треньорът на Иртиш едва ли си води статистика колко пъти точно е получавал оферти да поеме Левски. И респективно колко пъти и поради какви причини е отказвал. Както се е случило и онзи ден в Бургас.

Ако трябва да надникнем зад завесата, ще си направим извод, че висшият мениджмънт на Левски държи настоящото спортно-техническото ръководство на работа само защото няма насреща си положителни отговори от други хора. Да, напълно в реда на нещата е Спас Русев и оторизираните от него служители да търсят други възможности и да не дават никакви признаци на Даниел Боримиров и Николай Митов, че ситуацията им е, меко казано, Висяща. Тоест, ако Херо беше решил да зареже Казахстан с всички финансови тежести за негова сметка, още утре щеше да бъде представен като новия треньор. Като вече от него си зависи дали над него ще има спортен директор, или сам ще съвместява двете длъжности, каквато опция му е предлагана. Нека припомним, че целта на Спас Русев е нещата в отбора да се движат от един човек, по английски тип. "Търсим нашия си Фъргюсън", обича да казва собственикът на Левски. Очевидно в този профил няма как да се впише тандемът Боримиров - Митов. Опциите пред сините са сведени до две и са в посока Казахстан. Вариантът със Станимир Стоилов го пишем в графата "невъзможни" поради сложни обстоятелства - двете страни имат да изясняват финансови отношения, които ще бъдат решени от съда. А пък и Мъри няма как да напусне добре платената си дългосрочно подплатена с договор успешна работа в Астана.

Една от последните отказани оферти от Димитър Димитров, публично призната и от него, и от клуба, бе когато той нямаше ангажимент с друг отбор. Поради разногласия с тогавашния спортен директор Георги Иванов обаче сделка нямаше. Няма и сега. Но това не означава, че на "Герена" спират да търсят треньор. Напротив. Ситуацията е такава, че Митов продължава. Въпросът е докога и ще се задържи ли до първия официален мач за сезона - той е на 29 юни от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация