Жиру мечтае за световната титла след година

11:51
Жиру мечтае за световната титла след година

Селекционерът на Франция Дидие Дешан е изправен пред труден избор преди решаващата квалификация с Швеция в Стокхолм. При евентуален успех „петлите" почти сигурно ще резервират първото място в групата и ще са сигурни за световното първенство в Русия след година. Дешан вече обяви, че няма да прави големи промени в състава, който се наложи с 5:0 над Парагвай в контрола. Във франция обаче прогнозират, че е твърде вероятно Сисоко да започне като титуляр вместо Дембеле. Причината? Той иска да направи трансфер, след като почти не получава шансове в Тотнъм. Същото се отнася за крайните защитници на Монако Бенжамен Менди и Джибрил Сидибе, които се наложиха и при „сините". Те впечатлиха цяла Европа, като по петите им са английските акули Сити, Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм, както и Барселона. За истерията около Килиан Мбапе пък няма какво да се добави, след като Реал Мадрид предложи 135 милиона евро за тийнеджъра, а Арсенал вдигна офертата на 150 милиона.

Дидие Дешан пък се присмя на въпрос дали не го притесняват „белите" нощи в Северна Европа през месец юни. „Знаете ли, отборът на Франция може да си позволи хотели от изискано ниво. Такива, в които завесите могат да се пускат плътно. Все пак, няма да спим в палатка", каза селекционерът.

Оливие Жиру пък обяви твърде амбициозна цел. „Моята мечта с националния отбор? Да спечеля световната титла. Това е Свещения Граал за всеки футболист. Толкова завиждам на Йо-зил и Мертезакер в съблекалнята на Арсенал, че са били шампиони в Бразилия през 2014 г. Имам желание да изравня постижението им, за да спрат да ми го натякват", коментира нападателят пред вестник „Фигаро".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация