Французите тръгват за Швеция с цялата си мощ

13:08
Французите тръгват за Швеция с цялата си мощ

Франция гостува на Швеция утре в един от най-интересните мачове от групата на България в световните квалификации. Централният защитник Рафаел Варан ще започне като титуляр за петлите, въпреки че още не са отминали емоциите след спечелването на Шампионската лига с Реал Мадрид. Ще му партнира Лоран Косчелни в центъра на защитата, а бекове ще са двама от Монако - Бенжамен Менди и Джибрил Сидибе. На върха на атаката ще бъде Жиру, подкрепян от Гризман, а единствените колебания на Дешан са на дясното крило, където ще избира между Муса Сисоко (Тотнъм) и Усман Дембеле (Борусия Дортмунд). Вторият се включи много добре при успеха над Парагвай с 5:0 в контрола. Останалите сигурни титуляри са мегазвездата Пол Погба, Блез Матюиди и Димитри Пайет. 

На пресконференцията си селекционерът на петлите призна, че сагата около бъдещето на Антоан Гризман е оказала влияние върху целия отбор на Франция. В серия от тв изяви нападателят призна, че може да напусне Атлетико Мадрид. След като обаче стана ясно, че испанският клуб загуби обжалването за трансферната си  санкция, Гризман обяви, че остава в състава на дюшекчиите. 

"Разбира се, че футболистите мислят за тези трансфери, Антоан също. Това са важни решения, но най-важното е, че той направи своя избор. Надявам се, че темата вече е приключила, защото тази ситуация дестабилизираше целия отбор. Мачът утре не е финал, нито е решителен", коментира Дидие Дешан.

Петлите играят световна квалификация с Швеция от нашата група А, след което имат контролна среща с Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
08.06.2017 13:54

Дано франсетата ги бият, та да може при един успех на лъвчетата да им дръпнем на тия мръсни шведи, за да играят под напрежение на есен в София.