Самир Аясс: Колективът е водещият елемент в Дунав

11:56
Самир Аясс: Колективът е водещият елемент в Дунав

Полузащитникът на Дунав Самир Аясс разкри, че добрият колектив, както и наставникът Веселин Великов стоят в основната на успехите на „драконите”. При завръщането си в елита след близо 25-годишно прекъсване, русенският тим не само запази мястото си сред най-добрите, но и финишира четвърти в класирането, което ще му осигури и квота за турнира Лига Европа.

„Колективът е водещото нещо в нашия отбор. Огромна роля за доброто ни представяне изигра и старши треньорът Веселин Великов, защото преди всичко той е един изключително добър човек, както и добър треньор, който ни дава спокойствие на терена. Според мен това е нещо, което липсва в доста от отборите, тъй като те са поставени в ситуация, че трябва да печелят на всяка цена и съответно това им носи допълнително напрежение. Докато при нас е обратното – играем мач за мач, наслаждаваме се на играта и нещата се получават. Разполагаме с доста скромни възможности – не е тайна, че бяхме с най-ниския бюджет в първенството, но въпреки това завършихме на четвърто място и то с добър футбол”, призна Аясс.

„Надявам се ако стана официално, че ще играем в Лига Европа да ни се падне благоприятен съперник, който да можем да отстраним. Доколкото знам Дунав не е играл в европейските клубни турнири от близо 40 години, така че нашето евентуално участие ще предизвика сериозен интерес.”

Аясс изрази своето мнение и относно новия формат на Първа лига, който предизвика много полемики сред футболната общественост у нас. „За мен форматът на първенството през тази година бе доста странен и се надявам той да бъде променен. Видяхте например отбора на Монтана, който през целия сезон не играеше добре и допускаше доста загуби, в крайна сметка можеше да се спаси при успех в баража”, допълни още халфът на Дунав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация