Септември София в Първа лига (видео)

21:09
Септември София в Първа лига (видео)

Гол шедьовър на Борис Галчев прати Септември София в Първа лига. Ветеранът се превърна в герой за тима на Христо Арангелов в баража с Монтана на стадион "Локомотив" в Пловдив. Подгласникът на Етър в редовния сезон на втория ешелон победи напълно заслужено с 2:1 Монтана, който стана третият отбор от елита, изпаднал в долното ниво на футбола ни.

Янко Ангелов даде аванс на Септември в третата минута след асистенция на Галчев, а последният с гол красавец удвои в 11-ата минута. Септември пропусна няколко отлични възможности да вкара трети гол, което можеше да струва скъпо на тима. В 67-ата минута Атанас Илиев намали, а в 82-ата минута и гредата спаси столичани, но все пак клубът на Ручен Чандъров стана последният 14-и отбор в Първа лига за сезон 2017/2018 година.

Сините от "Огоста" бяха крачка от чудото, след като завършиха последни сезона, на цели 15 точки зад Локомотив Горна Оряховица. В баража обаче играчите на Атанас Атанасов излъгаха тези на Александър Димитров и след 1:1 край Покрития мост, нанесоха съкрушителен удар по амбициите им да запазят мястото си в елита, след като ги удариха с 3:0 в Горна Оряховица.

Столичани пък до последно имаха възможност да се преборят за първото място в доскорошната “Б” група и съответно директна промоция за майсторската група. В крайна сметка обаче щастието се усмихна на Етър, който спечели втория ешелон, а Септември, който остана на второ място, трябваше да стигне до заветната цел след бараж.

Третият във Втора лига Витоша Бистрица ден по-рано се изкачи за първи път в своята история в елита, след като изхвърли Нефтохимик с 1:0 на баража на "Трейс Арена".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация