Реал Мадрид разби Ювентус и защити титлата си в ШЛ! (видео)

21:03
Реал Мадрид разби Ювентус и защити титлата си в ШЛ! (видео)

Реал Мадрид победи категорично Ювентус  на стадион "Милениъм" във финала на Шампионската лига. Двубоят приключи при резултат 4:1 за състава на Зинедин Зидан.

С две попадения за днешния успех се отличи звездата на Реал Кристиано Роналдо (20', 64'), а по веднъж се разписаха Каземиро (61') и Марко Асенсио (90’). За бианконерите страхотен гол пък вкара Марио Манджукич (27').

Така белите завоюваха рекорден 12-и трофей от надпреварата и общо 3-и в последните 4 години. От своя страна Юве, който е двукратен носител на трофея (1985, 1996), загуби пети пореден финал и общо седми в турнира. За последно торинци спореха за титлата през 2015, когато загубиха от другия испански гранд – Барселона. С днешното поражение тимът на Масимилиано Алегри се сбогува и с мечтата за исторически требъл през сезона.
Двата тима изиграха вълнуващо първо полувреме, в което зрителите видяха много атакуващ футбол и атрактивни отигравания. Началните минути на срещата бяха за състава на Ювентус, който започна много по-активно. Торинци разиграваха топката със самочувствие и няколко пъти опитаха да застрашат вратата на Кейлор Навас. Първата възможност за тях дойде още в 4-ата минута, когато Гонсало Игуаин се измъкна майсторски от защитата на белите и с удар от близо 25 метра опита да изненада Навас, който въпреки лекото колебание в първия момент улови топката. Само три минути по-късно костариканският страж на Реал отново трябваше да се намесва – този път след далечен удар на Миралем Пянич. Босненският национал много мощно от границата на наказателното поле, но с отличен плонж Навас спаси. Постепенно играчите на Зинедин Зидан успяха да изравнят играта и на свой ред да погледнат по-смело към вратата на Джанлуиджи Буфон. Така се стигна до 20-ата минута, при която суперзвездата на Кралския клуб Кристиано Роналдо завърши отлична контра на своя тим и с прецизен удар в долния десен ъгъл откри резултата във финала, реализирайки 11-ия си гол в надпреварата този сезон. Радостта на мадридчани обаче трая твърде кратко, след като само седем минути по-късно резултатът бе изравнен. Левият бранител на Юве Алекс Сандро напредна по фланга и центрира остро в наказателното поле на Реал, където Игуаин майсторски овладя на гърди и подаде към свободния Марио Манджукич. Хърватският нападател пое топката и с брилянтен ножичен удар направи безпомощен Кейлор Навас за 1:1. До края на полувремето и двата тима продължиха да играят на високи обороти, но до нови попадения не се стигна.

Второто полувреме започна със сериозен натиск за играчите на Реал, които още в началните минути опитаха да притиснат съперника. В 54-ата минута Лука Модрич шутира мощно от границата на наказателното поле, но Буфон бе безпогрешен и спаси. В 61-ата минута обаче легендата на Юве и Италия капитулира, след като удар на Каземиро от близо 30 метра рикошира в крака на Сами Кедира и влетя неспасяемо във вратата на Юве. Само три минути по-късно испанците до голяма степен решиха всичко в своя полза с трети гол. Той отново бе дело на Кристиано Роналдо, който се разписа след страхотна асистенция на Лука Модрич. В оставащите минути до края ситуацията на Ювентус се утежни допълнително, след като в 84-ата минута влезлият като резерва Хуан Куадрадо си изкара глупав червен, оставяйки своя тим с човек по-малко. Реал се възползва по отличен начин от численото си превъзходство и в заключителните минути стигна до четвърти гол, дело на резервата Марко Асенсио, който оформи крайното 4:1 за Кралския клуб.

Стартови състави:

Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Миралем Пянич, Сами Кедира, Даниел Алвеш, Пауло Дибала, Марио Манджукич, Гонзало Игуаин

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Карвахал, Варан, Серхио Рамос, Марсело, Тони Кроос, Каземиро, Лука Модрич, Иско, Карим Бензема, Кристиано Роналдо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
04.06.2017 15:44

И да ви харесва, и да не ви харесва, хейтърите може да се закопаят някъде, защото Реал Мадрид е най-успешния отбор в света не просто днес, а и за всички времена. А когато фактите говорят и боговете мълчат. А онзи Роско дето говори глупости за 1/4-ла ... Абре момче, не ми говори за бутане. Ти си фен на отбор, който изкупи най-добрите играчи на директния ви конкурент в бундеслигата. То е смешно да се обаждаш даже. Будиш съжаление.

sviliev
04.06.2017 14:57

Къде е онзи хубавец с аватар на Роналдиньо, който прогнозираше 2-0 за Юве и цял сезон най-нагло говори за съдии? Дано все още да диша. А къде е онзи, който прогнозираше 3-0 за Юве? Дори и вчера чух реплика от един възрастен човек "симпатизирам на Юве, но очаквам съдията да реши мача". Злобни и комплексирани човечета, халал да ви е сега. Бих си платил, за да видя физиономиите на олигофренските редакции на пасквилите Маймундо, Спорт и сие. Отдайте почит на Император Роналдо, Генерал Зидан и тяхната армия. Тихички бъдете, след 200 г. може и да се доближите до Реал.

mitko1010
04.06.2017 12:56

Играчите на Юве заслужават уважение. Представиха се много достойно, голът на Манджукич беше приятна гледка за окото. Това са истински мъже. Поздравявам ги за упоритостта! Не бива да свеждат глава! Все някога старата госпожа ще сложи трофея в чантата си!

BarcaLeo
04.06.2017 11:41

кво то и да си говорим последните години реал вади луд късмет с пропуснати дузпи на гризман и видал на практика 2 титли по малко

mostoles
04.06.2017 18:55

хахах,верно ли?ако нямат късмет и съдиите не ги бутат във всеки мач,ще играят в терсера дивисион,нали?всъшност тая дузпа на видал,дали беше дузпа наистина...а иначе само за съдиите знаете да говорите...колко е жалко да си антимадридист в последно време...

Droktar
04.06.2017 11:29

Голям финал ! Ювентус са много голям и класен отбор но просто Реал Мадрид е един и ШЛ си е нашият турнир и винаги сме го доказвали няма по-голям отбор в света за статистиките няма какво да говорим най-добрата защита в Европа допуснала 2 гола само за целият турнир и все още е най-добрата защита нека не се лъжем допусна 4 гола само в 1 мач това го може само един отбор и само един играч Реал Мадрид и Роналдо са просто създадени един за друг страхотен финал живота продължава да е бял и хубав ако не си каталунец естествено ;)

crip1
04.06.2017 10:59

Искам просто да отделя заслуженото на Ювентус, мъжки отбор, велик отбор. Мъжки фенове. Бяха по-добри през първото полувреме. Винаги съм си мислел, че ако не бях фен на Реал, то щях да съм именно на госпожата. Повечето фенове са от старата генерация, без деца и за това знаят как да се държат на ниво, повечето от тях. Естествено, че има и глупци, но са доста по-малко от тези на другите отбори. Горе главата, вашето време ще дойде.

BerbaTheBest
04.06.2017 08:19

Роналдо е истински звяр, пълен феномен. След последните срещи в ШЛ мога спокойно да кажа, че най-добрият централен нападател в света не е Суарез, нито пък Левандовски, Агуеро, Коща, Игуаин и т.н., а Кристиано. Няма такъв голов нюх, два пъти чух името му в мача и вкара два гола, какво повече да говорим, може да не е най-добрият футболист в света, но голова машина като него няма просто. Дано наистина играе до 40.

BerbaTheBest
05.06.2017 01:16

Сега пак гледах положенията, но съм на същото мнение - Лева е в засада, но не играе с топката, пръв играе играчът на Реал (мисля, че е Начо), опитвайки се да прекъсне подаването, след това Рамос си я набутва.
Не намерих хубаво повторение, на положението с Мюлер (ако имаш видео или снимка ще е хубаво да пратиш линк), при най-добрата камера, която намерих топката е вече насочена към него, вече лети, а той е на една линия с защитниците ви, така че съм склонен да мисля, че не е в засада.
А дузпата на Каземиро дори не я намирам(може и нея да препратиш ако имаш линк), мисля, че това е достатъчно като доказателство, че там няма какво да се търси и положението е чисто.
Както писах, за Видал съм напълно съгласен, той е много груб принципно, но Мартинез беше изгонен незаслуено след симулации на Роналдо, а Каземиро доигра и двата мача, въпреки че и двамата знаем, че не трябваше да е така.

Ако намериш положенията от по-добра позиция ще ми е интересно пак да ги коментираме. (y)

ComsteR
05.06.2017 00:15

Я пак си пусни мача, и виж дали не са в засада :) и при паса към Лева поляка е в засада, и при свалянето на топката с гърди към Мюлер-в ЗАСАДА. Ако ситуацията с Каземиро е комична то тази с Робен си е за комиксите!!! Пак казвам, ако Касай си беше свирил мача като хората, БАВАРЦИТЕ ОСТАВАХА С ЧОВЕК ПО-МАЛКО 48 МИНУТА.

BarcaLeo
04.06.2017 07:27

честита защита на титлата, РОНАЛДО може да не блести със игратра си но за сметка на това е доста ефективен истински звяр честита му 5 ЗТ и на него

brickbat
04.06.2017 05:02

това, че резултата е изразителен не означава, че Реал са по-добри. Бяха по-добри тази вечер, ако трябва да се играе отново може и Юве да спечелят, но просто нямаха късмет. За мен двата тима са равностойни. Да Реал победиха заслужено, но не трябва да се правят смешни изказвания от сорта "сложихме ги на мястото им" или "Реал са класа над Юве". Вероятно Реал трябва да са доволни, че не се паднаха срещу Юве преди това, тъй като в две срещи и особено в Торино, добре смазаната италианска машина, тактически и игрово, щеше да е с леко предимство. Поздравление за Реал М, въпреки съдийските подаръци не може да се отрече добрата им игра през целия сезон. Двата най-постоянни отбора се срещнаха на финал и Реал както казах имаха повече късмет. Това е всичко не се изхвърляйте с грандомански изказвания.

Дъ..Стоянов
04.06.2017 07:20

Точно, кратко, ясно!

Честита ви купа, наистига най-добрата ви година, понр в последните 15-20години. Напълно заслужени трофеи, един от трите най-постоянни отбора този сезон(другите два са Юве и Челси).
- Фен на Барса

Hazarddddd
04.06.2017 02:00

Никак не харесвам Реал и все си мислех, че стигнаха до тук с много късмет, но няма как да си изкривя душата - след тоя финал, няма по-добър отбор от вас тоя сезон! Честита ви купа!

Pechenqgata
04.06.2017 01:47

Много приказки за нищо... Реал пак дойде да си шземе купата. Хубашо е да вярваш във заможностите си, но тук ми се струва феновете на юве няма какво да кажат, отборът им бе безапелационно надигран второто полувреме...

IM_A_PLAYER
04.06.2017 01:06

Честито на всички фенове на Реал!!! Жалко, че не вкарахме още на мафиотските жабари...

sakata_97
04.06.2017 00:58

Честито пичове,всичко което се случва изглежда като приказка,но е самата реалност,Велик Реал.Искам да поздравя Юве,макар че четох много грозни и неуважителни коментари от техни фенове по адрес на Реал,но искам искрено да им пожелая в най-скоро време да спечелят Ушатата и великия Буфон да вдигне трофея над главата си,защото го заслужава най-много от всички

IvailoIlkov
04.06.2017 00:56

Беше ми тъпо от загубата,но като влязох и прочетох на прасчо коментара и ми стана весело.Бори се и той милия за минутка слава :)

sviliev
04.06.2017 00:51

Да благодарим на феновете на другите отбори за коментарите. Ревльото от Мюнхен още бърше сълзите и отново се е появил, а Малко Луд сигурно утешава хубавците от Маймундо Депортиво и Спорт. Дано да няма рязане на вени тая вечер. Хайде, лека от мен, наслаждавайте се на триумфа, празнувайте 12-ата ;)

GaLaxY94
04.06.2017 00:45

ХАЛА МАДРИД !!! Роналдо отново на ниво!!! Честита 12-та титла !!!

Chelsea86
04.06.2017 00:42

Честито на Реал М и феновете им. Напълно заслужено спечелиха ШЛ.
Лично аз очаквах повече от Ювентус и ми се искаше финала да се реши след дузпи, но Реал заслужено спечелиха. Жалко за Буфон, но какво да се прави...

RoSKo0o0
04.06.2017 00:36

Смешна работа! Най-гнусният отбор след Челси. Челси само дето не ги бутат съдиите. Още на 1/4 финалите трябваше да отпаднете, ама ви бутнаха, защото нямаше как да ни отстраните другояче.

djarata
04.06.2017 23:54

Как да няма засада при паса на Мюлер към Лева ???Ай малко по-сериозно.Ако беше в другата посока ,тази ситуация нали се сещаш кво щеше да стане ??? Коментарите ви щяха да са много ,ама много по-различни.За головете в продълженията спор няма ,за 2те.засади.Обаче въпроса е друг ,че при адекватна намеса на страничния съдия ,изобщо нямаше да има продължения + головете на КР.
А тоя Роско да пие една студена вода и да ми брои до 12 мършата комплексирана.

sdw
04.06.2017 15:41

То да кажем, че общия резултат е с някаква интрига за да има място за спор, ама ти направо къртиш. И го казва човека фен на отбор, който изкупи най-добрите играчи на директния си конкурент за 1-то място в Бундеслигата. Приеми фактите в статистика и се насери от яд - Реал Мадрид е най-успешния футболен отбор в света за всички времена.

BerbaTheBest
04.06.2017 08:14

Не си прав тук, нито имаше засада при гола на Байерн, нито дузпа срещу Каземиро, ситуацията си я спомням много добре, защото дори Борис Касабов и се изсмя. За Видал си прав, но Каземиро се размина и двата мача, феновете на Байерн заради това се дразнят + разбира се головете ви от спорни ситуации.

ComsteR
04.06.2017 02:59

Защо е роскич? Защото Видал трябваше да е изгонен в 48 минута ли? Или защото голът ви е от засада този на Рамос? Или може би за същата дузпа срещу Каземиро извършена от Боатенг-подмината за това ли? Я се стегни малко, защото ако Касай си свиреше като хората, оставахте с човек по-малко още в началото на второто при 0-0.

crip1
04.06.2017 02:03

Цял свят фенове на Барса и ревльовците. Отивай да спиш, че си скаран с футбола и започваш фа будиш съжаление.

RoSKo0o0
04.06.2017 01:59

Видяхме ви, бе цигани и турчуля. Проблемът е, че не само аз ви видях ми и целият свят - затова всички бяха против вас днес - щото сте най-насрания бутан отбор.. Барселона, дето й викахте УЕФАЛОНА е направо кокиче пред вас. Помиярски отбор с помиярски фенове, дето не признават. То всичко се връща един ден, бе... ко си мислиш. Само почакай... ако не умреш до тогава, ще видиш как им се връща ;) И тогава ще реветеееееееееееееееееееее, че бутнали някой друг отбор за сметка на вас и аз ще си изкарам хуя и с него ше ви пляскам

mitko1010
04.06.2017 00:48

Отговори му много точно! Избягвам да наблягам на коментарите на подобни простаци, но ти го заби!

RMCF_1902
04.06.2017 00:43

Айде дано се насереш от яд...опс ти вече си го направил.Наздраве!

methazoid
04.06.2017 00:11

Ще гледаме Реал-Юнайтед през август... интересно

methazoid
04.06.2017 00:37

Аве това е Моуринъо, се ще измисли нещо.

Lubomir_sb
04.06.2017 00:30

Ко му е интересното , в момента и Лудогорец може да ни бие нас :)

sviliev
04.06.2017 00:10

Само да уточня, че частта за Б-тата не важи толкова за феновете, колкото за медиите и ръководствата, свързани с тези отбори. Но както и да е. Този финал ще бъде помнен заради историческото постижение на Реал, разгромния резултат, многото голове и изключително дружелюбната атмосфера, в която се проведе.

mitko1010
04.06.2017 00:10

Днес ,,кралете’’ защитиха трофея от Шампионска лига. Направиха немислимото – пренаписаха историята със златни букви. Реал Мадрид – синоним на величие! Клуб, поддържащ ценностите на истинския футбол. Фабрика за воини, защитаващи честта на белия цвят.
Алфредо ди Стефано, Емилио Бутрагеньо, Хосе Камачо, Раул Гонсалес, Зинедин Зидан, Роберто Карлош, Икер Касияс, Кристиано Роналдо, Серхио Рамос – все имена на Великани, на Играчи, за които бялото е реликва!!!

sviliev
04.06.2017 00:48

Йеро, Санчис, Пушкаш, Хенто, Мичел, Дел Боске, Хуанито, Гути, Марсело, Модрич, Мориентес и много други. HALA MADRID!

sviliev
04.06.2017 00:07

Историята е пренаписана! Радвам се, че Реал е първият отбор, защитил трофея си след създаването на ШЛ. Честито на всички фенове на отбора! Радвайте се, празнувайте, усмихвайте се, има защо!
Поздравявам отбора на Ювентус - бяха по-добри през голяма част от първото полувреме. Освен това умеят да губят с достойнство, феновете им също се държат страхотно. Въобще, Ювентус е много над едни други с големи претенции, с буквата Б започват. Но изобщо не ми се занимава с тях, да ги оставим да се давят в злобата си. HALA MADRID!

djarata
04.06.2017 00:18

Брат Барса в най-добрите си години не успяха да защитят ушатата и да оставят името си в историята.Отново ние я пишем.Нека си лаят кучките.Това са комплекси вовеки...

Salient
04.06.2017 00:05

Честито на победителите! Този отбор на Реал Мадрид пращи от класа. Невероятен състав. За Роналдо мога само да кажа, че е смешно да продадеш играч с почти 5 златни топки за 80 млн. паунда, ама кот такоа. Жалко за Буфон, велик вратар с блестяща кариера. Ако някой заслужаваше трофея от Юве, това е той.

Luxury
04.06.2017 00:00

Честито на Реал Мадрид и техните фенове! Напълно заслужено си защитиха купата.

De_na_Ce1_9_1_4
03.06.2017 23:58

Едва ли съдията, че и нещо друго са им виновни на претендентите за тази разгромна разлика в класите.....

ogi999
03.06.2017 23:54

Честита 12-та на Кралете и Честита 5-та топка на КР7......напълно заслужена за най-добрите

Amateur1878
03.06.2017 23:51

Само едно казвам: Честито на Реал! Определено най-великият отбор в Европа!

danialves2
03.06.2017 23:50

Честито на Реал и техните фенове! Вашите любимци постигнаха нещо историческо, 12 титла и станаха първият отбор съхранил трофея си след като го спечелва предната година в историята на ШЛ. Просто легендарни постижения. Жалко за великия Буфон, на всеки любител на футбола му се искаше поне веднъж на види този трофей в ръцете на легендарния вратар.

Lubomir_sb
03.06.2017 23:48

Браво на Реал , заслужиха си я и показаха невероятна игра !
Жал ми стана само за Буфон ... 2 коварни рикушета и отбора рухна.

RMCF_1902
03.06.2017 23:48

Честита 12-та ШЛ мадридисти!Жалко само, че беше подценяането срещу Селта, иначе сега щяхме да се радваме на требъл, но... здраве да е.

putopalo
03.06.2017 22:16

Какъв грозен гол на Манджукич, срамота.

Salient
03.06.2017 22:15

Бахти мача....Това ще е велик финал!

El_Fenomeno_9
03.06.2017 22:11

Огромна грешка на Киелини , май защитата в "затворническо" е много респектирана от Роналдо

123321
03.06.2017 22:10

В тази ситуация буквално развинтихме най-добрата защита в света!

putopalo
03.06.2017 21:41

Ювентус бие с Хендикап и Реал отива да играе в Катар или ОАЕ да вземе некой лев на арабите,да не са капо.

El_Fenomeno_9
03.06.2017 21:39

Малко дефанзивно излизат Реал, очаквам да си играят с наситена халфова линия, Ювентус пък са пак с 5ма защитници , не очаквам голямо зрелище , а надлъгване ... Друго щеше да е Ювенту с 4-3-3 и реал с 4-3-3 ... Никйога не съм крил, че ако има отбор , който не харесвам , това е Ювентус, но тази вечер ще стискам палци за тях , най-вече заради големия ВЕЛИКИЯ Буфон