В Левски бесни на БФС, сините неудомяват защо няма да играят директно в Европа

19:03
В Левски бесни на БФС, сините неудомяват защо няма да играят директно в Европа

Ръководството на Левски отправи много сериозни критики към днешното решение на Българския футболен „сините” да играят бараж с Верея за място в Лига Европа. Очаквано претенциите на тима от „Герена” са свързани с това, че въпреки третото им място в крайното класиране на Първа лига, родната централа реши директно право да участва в турнира да получи заелия четвъртата позиция състав на Дунав, който заема мястото на ЦСКА-София.

Ето становището на шефовете на Левски, публикувано на клубния сайт:

„Уважаеми привърженици,

Днес се разигра поредният цирк в българския футбол. Създаде се нов прецедент във футболната ни история, по-ниско класиран отбор да се класира директно за европейски турнир, а по-високо класиран да играе бараж. Всички знаете за какво става въпрос.

Докато Левски полага огромни усилия да играе честно, спазвайки правилата и търсейки всякакви способи да плаща задълженията си, се оказва, че това всъщност вреди на самия клуб. И вместо БФС да подкрепя и създава примери, се случва точно обратното. Толерираният път към успеха явно минава през фалити и неплащане на сметки.

Остават само предположенията кой спечели най-много от днешното решение.

Днешното решение заедно с деня, когато беше взето, показват единствено, че е добре и целенасочено премислено. Датата, определена за бараж, е след два дни, от които само един работен и де факто на нашия клуб не му е оставен шанс да може да потърси правата си по начин, който би ни дал шанс за справедливост.

А дали има сценарий, оставяме на вашата преценка. Публикуваме хронология на получени и изпратени документи в днешния ден. Скандалните изводи може да си направите сами:

- 10:23 ПФК Левски АД изпраща до БФС позиция свързана с участието в Лига Европа.

- 12:30 Започва заседание на спортно-техническата комисия на БФС.

- 13:09 Завършва заседанието на спортно-техническата комисия на БФС.

- 14:03 По мейл в офиса на ПФК Левски АД е получен протокол от проведено заседание на постоянната работна група при БФС и представители на ГД „Национална полиция“ – Министерство на вътрешните работи. Точка 2 от срещата е бараж между „Левски“ Сф и „Верея“ Ст.З. определен за 04.06.2017 г. от 20:00.

- 14:09 На сайта на БФС е публикувано решение на СТК на БФС от 1.6.2017, с което се решава да има бараж между Левски и Верея.

И за да е още по-интересно, към настоящия момент няма информация от лицензионната комисия кои отбори какви лицензи са получили за следващия сезон.

БЕЗ КОМЕНТАР”.

Междувременно от Националния клуб на привържениците на Левски също излязоха със специална декларация, в която призоваха тима да не излиза на терена за баража с Верея в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Georgi.Nikolaev.Mite
01.06.2017 20:37

Пълен смях сме, скоро и Косово ще ни се подиграва. Нищо не става от БФС. Тъжна картинка сме, не знам защо ходят хората да гледат мачове. Но като се замислиш, освен пияници и слънчогледо-чопльовци и лумпени, никой друг не ходи.

Петър.Тодоров
01.06.2017 20:32

абе какво недоумяват наще бе ....с тая игра кви турнири искат това е несериозно по хубаво верейките да играят аз не искам да гледам любимия ми отбор как куца в европа ...с кой ще играем в европа с адениджи ли ???Ние нямаме футболисти по-хубаво никъде да не играем за да не се излагаме !!!!

Teemo
01.06.2017 22:07

Саше, въпросът е принципен. Къде се е чуло и видяло в друга държава четвъртия да се класира директно, а третия да играе бараж с осмия?
Какво ще направят Левски в Европа няма никакво значение. Вероятно каквото Ботев и Дунав.

asenlv
01.06.2017 20:26

Каша, смях, няма нищо общо с футбол, това БФС. Първо НЕдоизмислената схема в така наречената ни А група. После по тази схема е по добре цял сезон да почиваш и да завършиш на 8-о място или 4-о и да играеш в Европа. После, защо не се игра двубой между Ботев и Верея? В наредбите пише, че седмият отива на бараж, а не да не играеш бараж за това място. Кой в крайна сметка е седми в крайното класиране-Ботев или Верея? И по какъв критерий , ако ЦСКА не играе в Европа и Левски отпадне от баража ще играе Дунав в случая-4 място в крайното класиране и 7-ият или дори 8-ият според класирането тим на Верея. В статистиката за отборите през сезон 2016/2017 г. КОЙ ще е седми в Кр. класирането. В крайна сметка защо, защо бе на всички тази схема-неизбистрена докрай. Ако се прави така схема в България поне сезона да беше свършил в средата на май и да се чакат решенията на УЕФА и най-вече на БФС :) Има още много да се пише, но ще видим в неделя, кашата да не стане пълна :)

sundza
01.06.2017 19:36

И ние сме бесни....Че не си бихте в който трябваше мач и сеганемаше да ги има тея драми. Сега ше играете, мърши, ако трябва и 5 баража. На оня с кожената яка па му се съкращавало времето за подготовка.... Ми да беше довел свестен треньор, да си бие онея и да се класира втори. Тогава щеше да имаш време.Сега ше мълчиш!

GovedSradosran
01.06.2017 23:26

Абсолютно си прав, брат, второто място все пак си остава вечната наша запазена марка!!