Официално: Потвърдиха трансферното ембарго, наложено върху Атлетико Мадрид

12:40
Официално: Потвърдиха трансферното ембарго, наложено върху Атлетико Мадрид

Ръководството на Атлетико Мадрид няма да има входящи трансфери през идното лято. Това стана ясно, след като Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди наказанието, наложено от ФИФА. "Лос рохибланкос" бяха санкционирани заедно с Реал Мадрид заради неправомерно привличане на чужденци под 18 години.


Преди няколко месеца случаят на кралския клуб беше разрешен в полза на "лос бланкос", чието ембарго отпадна след зимния трансферен прозорец. От Мансанарес се надяваха това да е положителен знак и за тяхното наказание, но днешното решение в Лозана хлопва окончателно вратата на трансферите.


Нищо чудно забраната за входящи сделки да рефлектира и върху изходящите. Антоан Гризман се считаше за сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед, а Александер Лаказет беше уговорен за Атлети. "Червено-белите" всъщност могат да привличат играчи, но те няма да имат право да играят до 1 януари 2018 година, както беше случаят с Арда Туран и Алейш Видал в Барселона. Интересно е да видим дали Гризман все пак ще премине на "Олд Трафорд", тъй като при плащане на неговата клауза Атлетико няма как да го спрат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация