Муши: Явно е трябвало да вкарам 50 гола, за да остана в ЦСКА

23:18
Муши: Явно е трябвало да вкарам 50 гола, за да остана в ЦСКА
Дормушали Саидходжа стана първото ново попълнение на Ангел Червенков в Литекс. Бившият голмайстор на Ботев Пловдив и ЦСКА ще доиграе сезона в Ловеч като преотстъпен. Амбициите на Муши са отново да се утвърди в титулярния състав и да започне да бележи.

- Доволен ли сте от трансфера?


- Да. Много бързо се разбрах с шефовете. Най-важното за мен бе да отида в отбор, който ще разчита на мен. Нямаше смисъл да седя на пейката на ЦСКА и само да получавам заплата. Не съм като някои други хора.

- Говорихте ли вече с треньора Ангел Червенков?

- Да, седнахме и обсъдихме бъдещето. Радвам се, че има хора, които смятат, че мога да помогна. Нямах никакви проблеми при уточняването на условията. Имам специални клаузи в договора, но не искам да ги обсъждам.

- Това ли беше най-добрият изход?


- Мисля, че да. Не искам да се връщам назад и да се вайкам за нещо, което не е станало. Гледам напред. Литекс е емблема в Европа и България. Виждате какви трансфери правят. Атмосферата тук е добра и ще се радвам да помогна за изпълнението на целите.

- Бяхте пред трансфер в Спартак Налчик. Какво се обърка? Вие ли не искахте да останете в Русия?

- Отидох да тренирам с тима. Треньорът ме хареса. Искаше да ме вземат под наем. Аз също бях съгласен, но имаше разминавания по финансовите въпроси.

- Не бяхте доволен от личните условия, или всичко пропадна на ниво клубове?

- Не искам да коментирам вече тези неща. Нямат значение. В един момент се оказа, че има разминаване и руснаците не могат да изпълнят нашите условия.

- В Русия щяхте да се борите да не изпаднете, а сега сте в отбор, който е претендент за медалите и Купата на България. Това има ли значение за вас?

- Моята работа е да вкарвам голове. Без значение къде. Искам да играя редовно и да покажа какво мога.

- Преди няколко месеца казахте, че напускате ЦСКА заради Любослав Пенев. Каква е причината?

- И аз не знам. В един момент спряха да разчитат на мен. Не ми казаха защо и как. Прецених, че няма смисъл да стоя резерва. Лично Пенев не ми е давал обяснение.

- Как стана така, че от голмайстор на тима през миналия сезон сега се оказахте ненужен?


- Чудя се и не мога да си го обясня. Хубаво е, че някой се сеща, че миналата година бях голмайстор. Сигурно трябваше да вкарам 50 гола, за да остана в тима.

- Повече положителни или повече отрицателни емоции ви донесе престоят в ЦСКА?

- Аз съм професионалист и си гледам работата. Мисля, че изнесох няколко доста добри срещи с червената фланелка - срещу Черноморец, Сливен, Пирин...

- В края на миналия шампионат обаче тимът забуксува. Дълго време останахте без вкаран гол и това ви лиши от титлата...

- Да, така е. Имаше суша, записахме две загуби. Треньорското ръководство обаче трябва да прави анализа защо не сме вкарали и защо сме паднали.

- Преди три години опитахте късмета си в датския Рандерс. Направете сравнение между футбола там и този тук.

- Какво да кажа... Не са нещо повече от нас като качества. Личи си обаче, че навън се работи правилно. И като бази, и като условия и отношение. Ще се радвам някой ден отново да заиграя в чужбина. Все пак това е мечта на всеки един български футболист.

- За финал - спомняте ли си двубоя срещу Локомотив (ГО) през 2005 г.?

- Да, да. Тогава бях в Ботев и вкарах шест гола. Влязох в историята на тима. Още си пазя бутонките от този мач. Дано да ми потръгне и в Литекс.

"7 дни спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Liverool
02.09.2009 10:18

това е дискриминация нищо повече такав е пенев младши

Fi4o_CskA
02.09.2009 00:33

изпуснахме го и без тфа после ще го продадат пък и щом ще пропусне важните срещи от ЛЕ и дербито срещу говедата. Дано се развива

ahah
02.09.2009 00:16

хаха той там ще играе под наем за 6 месеца така че никой не го е изпускал *wink* *sick* *joking*

Fi4o_CskA
01.09.2009 23:52

жалко че го изпуснахме. Момчето имаше потенциал, но все пак гледаме напред