Втора поредна "червена" класика в дербито с Левски (видео)

20:26
Втора поредна "червена" класика в дербито с Левски (видео)

ЦСКА София победи Левски с 3:0 на стадион "Васил Левски" в дербито от 35-я кърг на Първа Лига.


Глвен съдия на мача бе Георги Кабаков.


Двубоятб е битка за второто място в Първа лига.

 

Началото бе вихрено за "армейците". Те поведоха с гол от съблекалнята. Десподов бе фаулиран до тъчлинията, близо до наказателното поле на Левски. Симао изпълни прекия свободен удар. Всички очакваха центриране, но вместо това футболистът на ЦСКА предпочете да стреля директно към вратата, във вратарския ъгъл. Кръстев остана напълно изненадан и не успя да реагира. Топката се оплете в мрежата на "сините" още преди да са изтекли и 60 секунди от първия съдийски сигнал.

 

Фернандо Каранга направи сериозен пропуск в 12-та минута. Десподов проби по десния фланг, нахлу в наказателното поле и центрира към централния нападател на "червените". Последва удар с глава, но Кръстев успя да спаси.

 

Голяма грешка на Кръстев в 36-та минута едва не донесе втори гол във вратата на Левски. Стражът опита да намери с къс пас свой съотборник при изпълнение на начален удар. Фернандо Каранга пресече паса и нахлу в наказателното поле. Озовал се на позиция "очи в очи" с вратаря, таранът на ЦСКА шутира силно от малък ъгъл. Топката профуча над напречната греда. Съотборници на Каранга, които се бяха озовали на чисти позиции, напразно очакваха пас от своя съотборник.

 

Първото опасно положение за втората част отново бе пред вратата на Левски. Десподов се измъкна зад гърба на защитата в 66-та минута, финтира и вратаря и стреля, но уцели страничната греда.


Секунди по-късно обаче, нищо не можеше да спаси "сините". Кулма изведе Каранга на чиста позиция с пас в коридор. Таранът стреля мощно към вратата, но Кръстев изби. Топката попадна в краката на връхлитащия в наказателното поле Густаво Кулма, който не сбърка, пращайки кълбото в мрежата.

 

Две минути по-късно Бурабия можеше да върне едно попадение. Негов топовен изстрел от далечна дистанция срещна напречната греда на вратата, пазена от Китанов.

 

Седем минути преди края Симао го направи отново. Той получи шанс да центрира от фаул. Топката бе поставена вдясно от пеналта на "сините". Давид Симао реши да шутира и пак изненада Кръстев, забивайки топката в долния му десен ъгъл.

 

Така бе оформен и крайният резултат. Това е втора поредна класическа победа за ЦСКА в дербито. "Армейците" събраха 67 точки и си осигуриха второто място.


ЦСКА СОФИЯ - ЛЕВСКИ 3:0

Давид Симао (1)

Густаво Кулма (67)

Давид Симао (83)


ЦСКА СОФИЯ: Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Антон Недялков, Петрус Бумал, Давид Симао, Кирил Десподов, Руи Педро, Густаво Кулма, Фернандо Каранга.


ЛЕВСКИ: Николай Кръстев, Сашо Александров, Давид Яблонски, Александър Александров, Веселин Минев, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Франсис Нар, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Амаду Сукуна

 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
29.05.2017 00:23

Браво, браво. На всички фенове на 'отбора' поздравления! Само една малка грешка в заглавието. ОРАНЖЕВА е класиката :)

CENITEL
28.05.2017 23:53

Браво на оранжевите чорбета .....абе тоя аденижииии закво играе в левски и тоя нарррр и сукунаааа...не съм расист ама те не само че трябва да напуснат левски без да искат заплати а и трябва да ядът сопа по простите кратуни!!!

sereco
28.05.2017 21:35

Честита победа на всички ЦСКА-ри!

red_machine
28.05.2017 21:10

На мен вече не ми е интересен тоя мач. По-интересно ще ми е вече да минем това 3-0 и да почнем да ги бием с повече Динамовците.....

red_machine
28.05.2017 20:43

Ах колко е жалко да си фен на Динамо Подуене..... САМО ЦСКА!!!

djarata
28.05.2017 19:56

Кат гледам колко са жалки сините..трагедия.Цесекато почна серията.

MaLkO_LuD94
28.05.2017 18:36

Това да не е повторение на предния мач ;хд

krasen_g
28.05.2017 20:42

Познавач!Вече ще гледам само твоите прогнози!