Реал Мадрид е новият шампион на Испания! (видео)

22:52
Реал Мадрид е новият шампион на Испания! (видео)

Реал Мадрид триумфира с шампионската титла в Примера дивисион, след като победи Малага с 2:0 на стадион "Ла Росаледа" в среща от последния шампионатен кръг.


"Лос бланкос" дръпнаха в резултата по-малко от две минути след началото на двубоя. Защитата на домакините подари топката на Иско, който пусна извеждащ пас за Кристиано, португалецът финтира вратаря и необезпокояван реализира за 0:1. В 11-ата Иско центрира меко към Бензема, който не се ориентира добре.

 

Андалуският тим показа зъби в атака с острота по фланговете. В 13-ата Сандро нахлу отляво и шутира мощно в близкия ъгъл - Кейлор Навас беше на точното място и парира. Минута по-късно Бензема получи на далечната греда и шутира от малък ъгъл - топката рикошира и излезе в корнер. В 21-ата Сандро изстреля страхотна бомба от близо 30-метров пряк свободен удар. Кълбото влизаше със страшна сила точно в сглобката, но Навас се хвърли жертвено и изби. Костариканецът направи страхотно спасяване и се удари болезнено в гредата.

 

В 28-ата "лос меренгес" организираха скоростна акция, Кристиано и Лука Модрич направиха двойно подаване, португалецът стреля, но беше спрян от шпагат в наказателното поле. В 30-ата главата на Бензема беше на точното място, за да спре наглед опасен удар с глава на Начо Камачо. В 34-ата Иско намери Карим, той нахлу в наказателното и центрира ниско. Малагийският техничар на Реал се размина, както и защитник на домакините, Роналдо овладя и стреля, но Карлос Камени направи забележително спасяване.

 

В 36-ата Тони Кроос шутира отсечено от дистанция, Камени се намеси, но изпусна топката, след което я улови пред погледа на Бензема, който пък беше в засада. Сандро продължи да преследва своя гол с поредица от удари. В 37-ата той фалцира топката директно от корнер, а Навас успя да избие над гредата.

 

След втория корнер Сандро разигра късо и шутира мощно по диагонала. Кеко сложи глава и направи топката още по-опасна, но я изкара с мъничко в аут. В 41-ата Джони центрира отляво, Серхио Рамос остана под топката, а Кеко стреля много опасно с глава по диагонала, но топката не попадна в очертанията на вратата. Като цяло полувремето беше двуостро, но гостите от "Сантиаго Бернабеу" се възползваха от ранната грешка в "бяло-синята" защита.

 

Втората част започна с шанс пред вратата на "белите". В 49-ата минута Ресио получи в наказателното поле и шутира силно в тялото на вратаря. Минута по-късно Федерико Рика игра с топката при шпагат и продължи крака си към този на Роналдо. Португалецът се превиваше от болка около минута, но в крайна сметка стана и продължи игра.

 

В 55-ата мадридчани вкараха доста спорен втори гол. След изпълнение на корнер Рамос не успя да вкара, Камени изби, топката се отби от гърдите на Рафаел Варан и попадна на крака на Бензема, който реализира отблизо. Повторенията показаха, че по-скоро има засада на френския стрелец в момента на рикошета в гърдите на Варан.

 

В 58-ата южняците получи подарък от Каземиро и направиха нов пропуск. Сандро се устреми към наказателното поле и подаде вдясно към Кеко, който спечели само корнер. При изпълнението на корнер Навас плонжира и улови. В 76-ата Навас не рискува и изби в корнер след коварен прехвърлящ удар на Качамо. Две минути по-късно отново Камачо стреля с глава малко над гредата.

 

След последния съдийски сигнал възпитаниците на Зинедин Зидан празнуваха. Това е първа титла на Реал след петгодишно прекъсване. За последно мадридчани бяха печелили златните медали в Примера през пролетта на 2012 година, когато начело на тима още бе Жозе Моуриньо. Титлата е под номер 33 във витрината на Реал, който е рекорд за Испания.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mineral
22.05.2017 10:37

Честита титла,Мадрид!Показахте характер в последните 5-6 трудни кръга и постигнахте заслужена титла,няма какво да кажа.Очаквам с нетърпение другия сезон,в който ще има още по-люта битка между двата ни отбора!

Reyes_de_Europa
22.05.2017 00:30

Дузпата дето дадоха на Алба е еманация на всичките съдийски аванти на уефалона през годините. А оня недорасляк за пореден път пропусна момента да покаже феърплей като просто я бие 5 метра над вратата, още повече Реал вече си беше решил титлата. Вместо това тука един смешен фен на смешен отбор отново реве на чужди гробища след толкова подарени купи на уефалона.

Sweetspot
22.05.2017 00:02

Честито и да не забравите да благодарите на Енрике, че ви направи шампиони с експериментите си и глупавите решения по време на някои мачове.

crip1
21.05.2017 23:48

Искрено съжалявам свестните фенове на Барса, че ден след ден трябва да потъват в земята от срам слушайки злобата и малоумието на медии, фенове, бивши и настоящи футболисти на любимия им отбор.

Hitchhiker1902
22.05.2017 10:24

При феновете може и да е малоумие и злоба, но при медиите и "звИздитИ" си е чист PR. Все по-малко Футбол, все-повече маркетинг има в тази игра. Та чакам с нетърпение поредната порция клоунади от Мундо-то, Гонг, Ицито, Пикито, Акито и целия хор палячовци...
А свестните фенове на Барса (има ги и не са малко) - те са над тези неща и няма от какво да се срамуват.

danialves2
22.05.2017 00:09

Надявам се само Пике и Стоичков да не си отварят устите или в случая на Пике да не използва Туитър, че хептен ще станем за смях благодарение на тях.

crip1
21.05.2017 23:42

Когато някой ден и в Испания започнат да наказват по видеоповторение за симулация краха за Барселона ще е тотален. Страхотно изпълнение от Неймар днес отново. Комплименти. Честита титла!

sviliev
21.05.2017 23:45

Неймар да симулира?!? Да, бе, не го вярвам, да не е Дузпалдо, Пеналдо или както там се казваше онова посредствено футболистче, дето вкарва само от дузпички, засадки и на метър от вратата срещу слабаци?

GUNFIGHTER
21.05.2017 23:39

Съдийска титла. Юве ако искат да спечелят ШЛ трябва да си имат едно наум, че ще трябва да играят срещу дванадесет играча.

sviliev
21.05.2017 23:20

Някои хора не знаят на кой свят са. Двете ''Класики" започнаха с несвирени очевадни дузпи за Реал - едната в 4-ата, другата в 3-ата минута. Срещу Реал, както винаги са свирени доста повече дузпи и чк, отколкото срещу Барселона. При дузпите е ясно - и там Барса има предимство. При тази статистика да се коментира съдийството. Миналия път, когато станахме шампиони, някои пак излизаха с теории как сме спечелили титлата заради съдийски подаръци. Заради съдиите бихме и Байерн и Атлетико, нищо че ги смазахме в двата мача и се отърваха с малко. Днес спестиха 8 дузпи на Малага и 6 червени картона на Реал, смятам. В 64 поредни мача вкарват гол ''белите'' - съдиите са виновни. В последните 60 мача в първенството имат 4 загуби, 2 от които в последната секунда - пак съдиите са виновни. И отново купиха УЕФА, пак нагласиха жребия. Дортмунд, Наполи, Байерн, Атлетико, Ювентус, все слаби отбори. Ще играят ли със силен отбор в турнира някога?

sviliev
21.05.2017 23:43

То в последните 10 г. в Ла Лига едва ли са свирени повече от 10 дузпи срещу Барселона. Даже и това е твърде оптимистично. Нейсе, нека се забавляваме с коментарите на някои от техните фенове. Забавно е да се четат мнения и на баварски привърженици, а отвреме навреме и на някои други.

Kopew
21.05.2017 23:35

Забрави да споменеш, че този сезон срещу Барса не е свирена нито една дузпа в Ла Лига.. Само срещу Реал Мадрид този сезон имаше 4 (говоря общо в двата мача) !

troi97
21.05.2017 23:11

Честито, момчета, хайде дано видим дубъл тази година най-накрая :)

djarata
21.05.2017 23:05

Честита титла момчета!!!Време е за шампанско.HALA MADRID!!!

MaLkO_LuD94
21.05.2017 23:04

Нормално с тези съдийски аванти е странно че станаха шампиони чак в последния кръг ;) Другият сезон да ги бутат повече (ако изобщо е възможно ) че да не треперят така до края ;)

troi97
21.05.2017 23:07

Голям яд, голямо нещо... Стига си хаби нервите XDDD Пусни си видео с дузпата на Алба срещу Ейбар от преди 30-40 мин. XDDD Да се посмееш и да си оправиш настроението...

danialves2
21.05.2017 23:00

Честита ви титла пичове! Страхотен сезон за Реал. Заслужиха си напълно правото да бъдат наричани шампиони на Испания. Интересен финал ви очаква срещу Юве и аз лично нямам търпение да видя какво ще покажат двата отбора на голямата сцена!

Hitchhiker1902
22.05.2017 10:17

Благодаря!
Поздравления и за вас, направихме добра битка тази година. Следващата - пак! :)
...Винаги е приятно да видиш, че има останали и нормални фенове, твърде много комплексари и хейтъри се присламчиха край футбола, трудно се водят разговори вече...

troi97
21.05.2017 23:10

Мерси, всички се надяваме на хубав финал и на дубъл, разбира се, както всеки нормален фен от своя отбор :)