Славия се върна 33 години назад

10:46
Славия се върна 33 години назад

Славия се върна 33 години назад в своето развитие. Тогава за последно белите участваха в бараж за оставане в елита. Те печелят дуела с Шумен след 2:1 на свой терен на 6 юни 1984 г. и 2:2 като гост на 9 юни 1984 г, припомня "Тема Спорт".

Днес столичани, които никога досега не са изпадали във втора дивизия, гостуват на Локомотив Горна Оряховица в първи плейаут. Мачът е от 19:45 часа.

За сравнение преди една година Славия се бореше за участие в Лига Европа, до което и достигна, а сега - за мястото си в Първа лига. Очевидно нещо в модела се обърка, машината заскърца и съвсем логично белите  ще треперят до последно да запазят елитния си статут. А изпълнителите - те на 80 процента са същите, така че място за оправдания няма. Да спасява положението бе призован сръбският треньор Златомир Загорчич. Днес той ще направи своя дебют начело на столичани, които пое в понеделник от Владимир Иванов, фугата обаче остана в неговия щаб.

Славия е столичният тим, срещу който горнооряховци са вкарали най-много голове в елита. Те имат 22 попадения срещу белите, 20 срещу Локомотив София, 14 срещу ЦСКА и 10 срещу Левски. Това дава надежди на железничарите, че могат да вземат добър аванс преди реванша на Националния стадион "Васил Левски" в понеделник (22 май). Те ще разчитат и на подкрепата на своите фенове. През сезона двата тима си размениха по една домакинска победа. Локомотив би с 1:0 и падна с 1:3 в столицата. Вкаралият за успеха в Горна Оряховица Йордан Апостолов обаче вече не е в тима, след като през зимата подсили Етър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация