Челси отпразнува титлата с голово шоу (видео)

08:16
Челси отпразнува титлата с голово шоу (видео)

Осигурилият си предсрочно шампионската титла отбор на Челси надви Уотфорд с 4:3 у дома на "Стамфорд Бридж" пред близо 42 000 зрители в двубой от 28-и кръг на Премиършип.

Това бе първи мач за сините, след като си гарантираха победата в английското първенство. Тимът на Конте поведе с гол на ветерана Джон Тери в 22-ата минута, но само 120 секунди след това френският дефанзивен халф на гостите Етиен Капу възстанови равенството, възползвайки се от грешка на Тери. В 36-ата минута Сесар Аспиликуета отново изведе Челси напред, а малко след почивката Миши Батшуай покачи на 3:1. 

Стършелите обаче не се предадоха и отново изравниха резултата след голове на Дарил Янмаат и Стефано Окака Чука. Победата на сините донесе Сеск Фабрегас с точен изстрел от границата на наказателното поле две минути преди края на редовното време.

С този 29-ти успех за сезона Челси повтори свой рекорд в Премиършип за най-много победи в една кампания. Лондончани сториха същото през сезоните 2004/05 и 2005/06. В заключителния 38-и кръг в неделя Челси посреща Съндърланд и след мача ще получи шампионския трофей и златните медали.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация