ЦСКА пребори Черно море в Каварна и се откъсна пред Левски за второто място (видео)

19:22
ЦСКА пребори Черно море в Каварна и се откъсна пред Левски за второто място (видео)

Отборът на ЦСКА София записа трета поредна победа за първенство, след като се наложи над Черно море с 1:0. Успеха на армейците на стадион "Калиакра" в Каварна донесе Фернандо Каранга, който се разписа в 81-ата минута. Така червените се откъснаха пред Левски в битката за второто място в класирането.

Моряците завършиха срещата в намален състав, след като Стефан Станчев получи червен картон в 78-ата минута.

Мачът започна с натиск на възпитаниците на Стамен Белчев и още в петата минута Каранга имаше чудесна възможност да открие резултата, но ударът му мина над вратата. Само две минути по-късно отново бразилецът бе на голова позиция, но отново мерникът му изневери. 

В следващите минути вратарят на Черно море Емил Михайлов се превърна в главен герой за своя отбор. В 28-ата минута той успя да изпревари със сантиметри откъсващия се Каранга, а в 36-ата парира изключително прецизен удар на Арсенио Нунеш, след което спаси и топовен шут на Антон Недялков.

Второто полувреме продължи с натиск на червените, а първата сериозна опасност дойде в 53-ата минута, когато удар на Симао мина на сантиметри от гредата. Емил Михайлов отново бе в центъра на събитията в 59-ата минута, когато спаси удар от непосредствена близост на Каранга. 

В 78-ата минута Черно море остана с човек по-малко на терена, след като Стефан Станчев получи втори жълт картон за нарушение срещу откъсващия се Густаво Кулма. Три минути по-късно логичното се случи и Каранга най-накрая материализира усилията на армейците. Бразилецът не остави никакви шансове на Михайлов след много добре пласиран удар с глава. Асистенцията за гола пък бе дело на Манолев, който проби по фланга и центрира прецизно. 

В последната минута на редовното време пък Михайлов изби мощен удар на Кубемба в напречната греда и така предотврати втори гол в своята врата. 

В самия край на мача Антон Недялков игра с ръка на границата на наказателното поле и получи жълт картон. Последващото разбъркване бе и първата опасност пред Китанов, но защитата се справи.

По този начин червените вече имат три точки преднина на втората позиция пред Левски, докато Черно море заема пета позиция с 46 пункта.

Черно море - ЦСКА 0:1

0:1 Фернандо Каранга '81

      червен картон - Стефан Станчев '78

Състави:

Черно море - Михайлов, Георгиев, Станчев, Цветков, Коконов, Костадинов, Илиев, Николов, Кузма, Паланков, Минков

ЦСКА София - Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Пинто, Меркадо, Каранга, Нунеш, Манолев, Бодуров, Симао, Кулма

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари