Юве пита Байерн за Дъглас Коста

12:39
Юве пита Байерн за Дъглас Коста

Ръководството на Ювентус ще пита колегите си от Байерн Мюнхен за възможността Дъглас Коста да смени клубната си принадлежност.

 

Това съобщава "Кориере Дело Спорт". Генералният директор на "Старата госпожа" Джузепе Марота и спортния директор на тима Фабио Паратичи скоро ще се срещнат с представители на немския колос, за да уточнят детайлите около сделките за Мехди Бенатия и Кингсли Коман.


Както е известно, французинът вече официално бе продаден на Байерн, а се очаква правата на Бенатия да бъдат откупени от "бианконерите". През настоящия сезон мароканският защитник играеше като преотстъпен в торинския гранд.


Юве търси флангови нападатели, които да паснат на схемата 4-2-3-1, използвана от Макс Алегри от началото на 2017 година. Именно поради това, Коста изглежда идеалният вариант за торинци.


През настоящия сезон бразилецът започна 14 мача като титуляр в Бундеслига и 4 в Шампионската лига. Треньорът на Байерн Карло Анчелоти залага повече на ветераните Франк Рибери и Ариен Робен по двата фланга. Твърди се, че Коста не е доволен от този си статут.


Той бе купен от Байерн през лятото на 2015 година от Шахтьор Донецк за сумата от 30 милиона евро. Сега се очаква Юве да плати поне 80 милиона евро за правата на футболиста.


Грандът от Торино ще разполага с над 100 милиона евро за трансфери през лятото. Освен Коста, в списъка с целите на "бианконерите" попадат още Матия Де Шилио и Андре Гомес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация