Челси изпрати Мидълзбро в Чемпиъншип с класика и вече е на крачка от титлата (видео)

23:50
Челси изпрати Мидълзбро в Чемпиъншип с класика и вече е на крачка от титлата (видео)

Отборът на Челси хвана шампионската титла на Англия с две ръце и изпрати Мидълзбро в Чемпиъншип, след като записа класическа победа срещу съперника си в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. С успеха на "Стамфорд Бридж" сините увеличиха преднината си на върха в класирането на цели 7 точки пред втория Тотнъм Хотспър и вече са само на крачка от това да финишират първи за шести път в историята на лигата.

Тимът на Антонио Конте поведе в резултата в 23-ата минута. Защитник на Боро не успя да пресече подаване към Диего Коща, който при третия си опит да се разпише не сгреши и отблизо направи 1:0.

В 34-ата минута Маркос Алонсо удвои предимството на лондончани. Испанецът стреля от малък ъгъл, топката рикошира в крака на стража на гостуващия тим Брад Гузън и влетя в мрежата.

Крайният резултат оформи Неманя Матич в 65-ата минута. Франсеск Фабрегас намери Матич в наказателното поле, който овладя и с мощен удар опъна мрежата на Боро за трети път.

Така Челси вече има 84 точки на върха и при евентуален успех в следващия си мач срещу УБА ще стане предсрочно шампион на Англия. Мидълзбро пък вече няма дори теоретични шансове да запази мястото си в елита и през следващия сезон отново ще играе в Чемпиъншип. Боро заема 19-о място в класирането с 28 пункта.

Челси - Мидълзбро 3:0 

1:0 Диего Коща '23

2:0 Маркос Алонсо '34

3:0 Неманя Матич '65

Състави:

Челси - Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Фабрегас, Моузес, Матич, Азар, Педро, Коща; Резерви - Бегович, Ейк, Зума, Лофтъс-Чийк, Вилиан, Тери, Чалоба

Мидълзбро - Гузан, Френд, Фабио, Гибсън, Чембърс, Даунинг, Клейтън, Форшоу, Де Роон, Траоре, Негредо; Резерви - Константопулос, Еспиноса, Ледбитър, Бараган, Бамфорд, Жестед, Гедиура

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация