Капитанът на младежите отказа да играе

09:46
Капитанът на младежите отказа да играе
Българският младежки национален отбор ще бъде без капитана си Иван Иванов в предстоящите европейски квалификации с Казахстан в петък на стадиона в Ловеч и при гостуването на Швеция 5 дни по-късно.

След победата на ЦСКА над Локомотив Мездра с 4:0 в неделя вечерта защитникът уведомил спортно-техническия щаб за отказа си. Авторът на победния гол за 2:1 над Динамо Москва изтъкнал странни доводи.

Иванов обявил, че чувства, че няма да е полезен, тъй като няма нужната мотивация. Освен това юношата на “червените” все още бил измъчван от вина заради победния гол на израелците в София през юни, когато той тръгна напред, а те вкраха за 4:3 в самия край на квалификацията. През пролетта Иванов отказа да бъде и в групата на мъжкия национален отбор за световните квалификации с ЕЙРЕ и Кипър, тъй като било ясно, че няма да играе.

Освен него още един играч на ЦСКА отпадна от състава на младежите. Вратарят Иван Караджов има болки в аддукторите. Оказа се, че той е играл срещу Динамо и Локо Мездра на инжекции. Според лекарите обаче сега задължително трябвало да почива поне една седмица.

На мястото на двамата цесекари селекционерът на младежите Иван Колев повика в групата стража на Сливен Петър Денчев и бранителя на Литекс Цветомир Панов. Вчера отборът се събра и замина за Ловеч, където ще се готви за мачовете.

Заедно с отпадналите двама футболисти на ЦСКА аут за тях са контузените Момчил Цветанов (Литекс), Александър Киров ( Левски) и Радослав Василев (Рединг), както и наказаните Виктор Генев (Левски) и Спас Делев (ЦСКА).

Докато последният е без права и за двете квалификации, Генев ще бъде на линия поне за мача с шведите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kokko
01.09.2009 11:19

Аз се чудя защо въобще го викат в националния след като той не е в добра форма. Друг е въпроса с какви скаути разполага младежкия отбор и дали те подбират най-подходящите играчи.

AiVaRlL
01.09.2009 10:55

ем според мен иван е прав като не се чуства полезен да не играе като само влушава нещата щото има и клоуни в мъжкия отбор

martototo
01.09.2009 10:45

Много правилно решение с оглед на играчите който се викат в младежката селекция и отношението към тях.... подкрепям това решение и определено ръководството на младежкият ни тим има нужда от коренна промяна.