Стана ясна битката за оцеляване в елита (видео)

20:51
Стана ясна битката за оцеляване в елита (видео)

Отборът на Нефтохимик разплете възела в потока на изпадащите в Първа професионална лига. Днес играчите на Христо Янев победиха с 4:1 Локомотив Горна Оряховица в среща от 31-ия кръг на шампионата. Този успех оставя шейховете на трето място в група "Б". По този начин бургазлии ще срещнат аутсайдера Монтана, а футболистите на Александър Димитров ще се изправят срещу тима на Славия.

Попаденията на стадион "Лазур" реализираха Иван Вълчанов в 36-ата минута. В първите минути на втората част Галин Иванов направи 2:0, а в 64-ата минута Атанас Фиданин вкара за гостите от дузпа. Малко по-късно Владислав Романов също записа името си сред голмайсторите, а в последните секунди на срещата Мартин Кавдански си отбеляза автогол, което сложи край на негативната серия на Нефтохимик в елита.

Самата среща започна по-добре за домакините. Още в 1-ата минута на сблъсъка шейховете можеха да стигнат до първия гол. Опорният полузащитник на тима Йордан Йорданов центрира отляво, непокрит в наказателното поле се озова Иван Вълчанов, който стреля силно, но и доста неточно.

В 22-ата минута Иван Вълчанов центрира много добре от корнер към Йорданов, който засече с глава кълбото, но опитът му не намери целта. В 34-ата минута Рахави Кифуети пък имаше първата възможност за гостите да стигнат до гол, но Янко Георгиев показа класа, спасявайки удара на нападателя на "черно-белите".

Първият гол в срещата падна в 36-ата минута, когато Иван Вълчанов матира стража на гостите от Горна Оряховица. Атакуващият футболист на шейховете заби красиво попадение, което е негово шесто от началото на сезона в елита.

Втората част отново започна с по-добра игра на домакините. Закономерно в 48-ата минута футболистите на Христо Янев стигнаха до втори гол. В автор на попадението се превърна Галин Иванов, който бе намерен в наказателното поле от Николай Дюлгеров и с лекота прати топката във вратата на Петър Денчев.

В 64-ата минута централният бранител на зелените Георги Хашев игра с ръка, след като Софиен Муса стреля с глава, кълбото срещна ръката на защитника. Реферът не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката застана Атанас Фиданин, който не сбърка и намали резултата на стадион "Лазур" в Бургас.

Броени минути след гола Галин Иванов излезе очи в очи с вратаря на Локо ГО, но крилото се забави и стреля право в тялото на Петър Денчев. В 71-ата минута обаче Владислав Романов не сбърка. Той получи пас в центъра на терена, крилото успя да си нагласи топката, след което се разписа с бомбен шут от далечна дистанция.

В последните секунди на срещата Галин Иванов проби мощно отдясно и центрира в наказателното поле, където Мартин Кавдански засече топката в собствената си врата. При 4:1 завърши и битката на стадион "Лазур".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация