Препарат от Амазонка спасява мача на националите

08:57
Препарат от Амазонка спасява мача на националите
Специален препарат, който се основава на растения от джунглата на Амазонка ще спасява тревата на националния стадион, която е в окаяно състояние след концерта на Мадона. Мачът на националите с Черна гора е в събота.

Всъщност проблем е наказателното поле пред сектор “Г”, което тотално е изгоряло. Причината е, че е било покрито с метални плоскости 9 дни и тревата не е могла да диша.

“Внесъл съм препарати, които са най-добрите в света, но не трябваше да се стига до това положение. Взехме ги от Англия, Нова Зеландия и Канада, за да се оправим”, обясни инж. Христо Тодоров, шеф на фирма “Онтарио”, която поддържа терена на стадиона.

Другият препарат е пък от рибешки кости. “Ако е останало здраво поне едно коренче, съм сигурен, че ще го събудим”, категоричен е Христо Тодоров.

“Сигурен съм, че ще се справим, защото имаме добри специалисти”, категоричен е шефът на НСБ-ЕАД Данаил Димов.

Освен наказателното поле в тежко състояние е и една ивица в центъра ва терена.
Вчера тревата на стадиона бе измита и след това третирана с препарат. Той трябва да престои на нея 24 часа, след което процедурата да се повтори.

Христо Тодоров е категоричен, че поне до петък е невъзможно да се тренира на националния стадион. Тогава обаче сме длъжни да го предоставим за заниманието на Черна гора.

Вчера бяха изчистени и последните остатъци от сцената на Мадона и завърши изчистването на трибуните. Огромни чували с боклуци пък стряскат хората около сектор “В”, но ще бъдат извозени до часове. “Ако трябва ще работим денонощно, но ще се справим за мача с националите”, закани се Данаил Димов.

Проблемите на националния стадион не са от вчера. По време на строежа на метрото пресъхнаха двата кладенеца, откъдето се поливаше тревата. Сега се очаква японската фирма “Тенсей” да ги възстанови, за да може да се възобнови нормалната работа. Заради дъждовете предния месец се напълни резервоара под терена и от него се вземаше вода.

Заради концерта на Мадона пострада и ЦСКА, защото игра първата си среща с Динамо като домакин. В крайна сметка обаче това не се оказа фатално за “червените” и те влязоха в групите на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
01.09.2009 12:59

а какво може да спаси националите ни *wink*

TigerJK
01.09.2009 11:17

Мадона буквално изтощи Гунди *joking*