Зидан: Знаем много добре колко е важен първият мач

16:42
Зидан: Знаем много добре колко е важен първият мач

Футболистите на Реал Мадрид са свикнали да играят в големи мачове, заяви треньорът на европейските клубни шампиони Зинедин Зидан преди първия полуфинал от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид. Французинът уточни, че преди първия съдийски сигнал шансовете са 50-50 и играчите на Реал трябва просто да спечелят първия мач. Той е насрочен за вторник от 21:45 българско време на "Бернабеу".


"Знаем много добре колко важен е първият мач и мислим само за него. Феновете винаги ни подкрепят и се надявам да го направят и утре по начина, по който го направиха през уикенда. Това е нашата сила и тя ни е нужна. Това е полуфинал и ние знаем какво трябва да правим, когато публиката на стадиона е на наша страна. Свикнали сме с подобни двубои и смятам, че сме в добра кондиция и сме концентрирани", каза той.


"Враждата с Атлетико не се е променила от времето, когато играех. Това е столично дерби и винаги е напрегнато, но отборите си остават същите. Това обаче е Шампионската лига. Да стигнеш до полуфиналите е страхотно постижение, но до края остава още много. Трябва просто да се раздадем на терена. Атлетико стана много силен отбор през последните четири-пет години и ще ни затруднят. Те не се предават, независимо в какво положение са. Водят битка до самия край, знаят кои са силните им страни и ги използват. Ние обаче също имаме какво да покажем. Няма обаче да видите нещо много по-различно от предните мачове", добави старши треньорът на Реал Мадрид.


"Предишните финали остават в миналото и не можем да мислим за тях. Те завършиха в наша полза, но сега е малко по-различно. Не сме фаворити. В елиминациите шансовете винаги са 50-50 и ние просто трябва да се стараем да спечелим мача утре. В момента той е най-важен, а след него ще мислим и за следващия", каза още Зидан.


"Варан е напълно възстановен и може да играе. Ще бъдем без Пепе, но Начо, Рамос и Варан са готови и се радвам, че мога да разчитам на тях, защото дълго време бяха контузени. Марсело пък е в най-добрата форма в кариерата си и е фундаментален футболист за нас. Всички знаем това и виждаме, че продължава да се развива", заяви французинът.


Относно своята звезда Кристиано Роналдо, Зидан каза: "Той е най-добрият футболист, с който съм работим като треньор. Жалко, че не се засякохме на терена. Играл съм с бразилския Роналдо, който също беше необикновен футболист. Завиждам им, защото аз нямам техните постижения. Правех асистенции, но не вкарвах толкова много".

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация