11 рунда зрелище на "Уембли" и Антъни Джошуа нокаутира Владимир Кличко (видео)

00:49
11 рунда зрелище на "Уембли" и Антъни Джошуа нокаутира Владимир Кличко (видео)

Антъни Джошуа постигна най-голямата победата в своята кариера, след като нокаутира Владимир Кличко в очаквания с огромен интерес сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория. 27-годишният британец записа 19-ата си поредна победа на професионалния ринг, след като нокаутира легендарния украинец в 11-ия рунд. Така Джошуа защити поясите си от Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA), запазвайки 100-процентовия си актив. От своя страна Кличко инкасира втора поредна загуба, след поражението му от Тайсън Фюри и общо 5 в неговата знаменита кариера (64 победи).

Епичният сблъсък на поколенията се игра пред 90 000 зрители на легендарния Уембли в Лондон, като той бе очакван с огромен интерес и у нас, тъй като победителят трябва да се изправи срещу родната боксова звезда Кубрат Пулев, който е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Иначе и двамата започнаха предпазливо срещата, но постепенно Джошуа започна да демонстрира повече агресия. Представителят на домакините продължи да бъде по-активният боксьор на ринга и във втория рунд, който отново премина под неговото превъзходство. В третия рунд Кличко опита да отговори на агресията на своя съперник, но без особен успех.

Джошуа стартира петия рунд със страховита атака, след която изпрати Кличко в нокдаун. Украинецът обаче бързо се изправи и продължи боя. Въпреки аркадата над лявата си вежда бившият световен шампион притисна съперника и до края на рунда на няколко пъти успя да му нанесе много тежки удари. Кличко продължи да атакува и в шестия рунд и след отлична атака изпрати Джошуа на земята. И тук обаче нямаше нокаут, тъй като британецът също се изправи.

Следващите три части бяха далеч по-равностойни, като и двамата бойци не предприемаха излишни рискове. Решащиият момент в мача дойде в рунд номер 11, в който Джошуа показа изключителна енергия и след серия мощни удари изпрати на два пъти Кличко на пода. Въпреки че украинецът демонстрира характер при последвалата нова атака на шампиона, реферът логично прекрати мача в полза на Антъни Джошуа, който се поздрави с победата.

 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolaigalata
30.04.2017 08:32

Нашия ще бъде като боксова круша на Джошуа . Спаринг партньор . Кобрата може да издържи най много 3 рунда срещу Антъни.

Alex.Kirchev
30.04.2017 06:39

Респект към Кубрат, за това че се бие за България, но той никога няма да бъде номер 1. Просто гледам живата реалност. Много е назад от титаните като Антъни, Фюри и американеца Уайлдър

danchojelevv
30.04.2017 05:27

Джошуа победи,но с допинг
, иначе има

Джошуа победи,но с допинг,иначе има идеална стойка за боксъор

Garrincha
30.04.2017 01:30

Двама велики боксьори ! Джошуа победи една легенда ... и стана ЛЕГЕНДА !

ponchini
30.04.2017 01:13

Голям мач, дано не съм прав, но ми е трудно да повярвам,че Кобрата ще успее, да се справи с Джошуа. Различни класи са!

ponchini
30.04.2017 17:49

Сравненията ти са неумесни. То просто е очевадно колко са различни. Разбира се дано не съм прав. Но излезат ли един срещу друг Кобрата няма шанс.

IvailoIlkov
30.04.2017 10:15

Кобрата на 99% няма да играе с Джошуа.Вчера мениджърът му каза,че не се интересуват от мач с Пулев и най-вероятно ще освободят пояса на IBF,което пък означава,че Кобрата ще го получи служебно.От екипа му искат мачове с Уайлдър и Джоузеф Паркър.Което мисля е напълно нормално,ако иска да се докаже,като най-добрия

Pechenqgata
30.04.2017 09:28

И кое му е различното Кобрата ако го нацели ще си сабира зъбите по земята, нищо не се знае докато не се изправят. Да видимо негара е в добра форма, но кобрата не е за подценяване това че загуби от Кличко, а той от Джошуа не значи нищо. Все едно да Баерн падна от Реал, но Реал падна от Барса.....